Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka se schoval v křoví

MOST - Policisté ho však objevili; Cukrovinky páčil z automatu klacíkem a další 


Podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci sdělili tento týden mostečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení dvěma mužům ve věku 21 a 31 let, oběma z Teplicka. Lapkové přijeli do Mostu ze sousedního okresu s úmyslem vykrást vozidla. V neděli večer na sídlišti Zahradní vnikli do osobního vozidla značky VW, odkud se pokusili odcizit autorádio, což se jim nepodařilo. Poškodili však přední část panelu a způsobili škodu ve výši devíti tisíc korun. V nedaleké ulici na sídlišti Výsluní se vloupali násilím do dodávkového vozu tovární značky Mercedes, odkud odcizili navigaci, pouzdro na fotoaparát, různé nářadí a další věci v celkové hodnotě deseti tisíc korun. Lup si však neužili. Na místo přijelo policejní vozidlo a lapky vyrušilo. Dvojice začala utíkat směrem ke škole v ulici J. Palacha. Jeden z lapků byl zadržen strážníky před školou. Druhý zloděj přeskočil plot a ukryl se v křoví. I když měl tmavý oděv, policisté hlídkové služby ho v úkrytu vypátrali. Policii tvrdil, že nemá žádné doklady. Než byl umístěn v policejní cele, občanský průkaz našel. Odcizený lup byl zajištěn.

Podezřelá dvojice u garáží
Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže vloupáním 37letého muže a 28letou ženu, oba z Mostu. Dle policie se měla dvojice vloupat násilím do garáže na konečné města Mostu. Dvojice na místo přijela ve vozidle. Tam ovšem dorazil i majitel jedné garáže, který si všiml, že ve vozidle cizích osob je jeho věc z garáže. I když dvojice z místa odjela, byla nakonec mosteckou policií zadržena v jedné ulici na sídlišti.

Z automatu tahal cukrovinky klackem
Osmnáctiletý mladík z jedné obce na Mostecku přijel do Mostu na mostecké nádraží. Měl žízeň a tak zamířil do vstupní haly Českých drah. Nehodlal však něco kupovat a platit. U jednoho z prodejních automatů vyhledal klacík, o kterém věděl a tím pak vytáhl různé pití a cukrovinky. Když automat přestal zboží vydávat, tak z místa odešel směrem do města. Lup vypil a snědl. Poškozenému majiteli automatu však zanechal škodu ve výši dvaceti tisíc korun. Mostecká policie mladíkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. 

Řidička si ze zákazu nic nedělala
Až do roku 2012 nesmí řídit 30letá žena z Mostu. Tu tento týden kontrolovali litvínovští policisté u obce Záluží. Policisté při kontrole zjistili, že řidička má mosteckým magistrátem vysloven zákaz řízení a ten právě porušila. Na základě této skutečnosti policisté obvodního oddělení ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Na apríla do basy
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl nedávno policejním komisařem mostecké policie obviněn 53letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Muž měl již v únoru nastoupit výkon trestu odnětí svobody, a ač byl řádně obeznámen, tak to neučinil a nástupu trestu se vyhýbal. Policisté pro něj přišli začátkem dubna, a ač byl apríl, nástupu do vězení se nevyhnul. 

Ze Superba zmizela navigace
Škodu za třináct tisíc korun zanechal jednomu motoristovi z Litvínovska zatím neznámý poberta. Ten se tento týden zřejmě v nočních hodinách před domem vloupal do škodovky, ze které odcizil navigaci, nabíječku a další věci. Při vloupání vozidlo poškodil. Případ krádeže šetří litvínovská policie.

TOI TOI změnily majitele
Zlodějům se hodí cokoliv. Neznámý lapka v obci Litvínov v noci z neděle na pondělí odcizil přenosné mycí zařízení TOI TOI. To stálo v průchodu u centra města. Poškozené firmě tak krádeží vznikla škoda ve výši třiceti tisíc korun. Případ krádeže nyní vyšetřují litvínovští policisté.

Zloděj okradl turistu
I při turistice můžete být okradeni. O tom se přesvědčil mladý muž z Mostu. Ten byl na turistické stezce mezi obcemi Klíny a Mníšek. V kapse kalhot měl mobilní telefon, o který přišel jednáním neznámého poberty. Okradený vyčíslil škodu na dva tisíce korun.

V Mostě 29. dubna 2010

 

vytisknout  e-mailem