Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapkové byli vybaveni autogenem

MOST - S ním pak uřezali kalové trubky; Tepličané kradli v obcích na Mostecku; Fanoušci hodili na policejní auto kámen 

 Na barevné kovy se vydali dva muži ve věku 36 a 28 let minulý týden. Z Litvínova přijeli dodávkou k bývalé obci Kopisty. Tam za pomocí autogenové soupravy, kterou měli s sebou, začali uřezávat kalové trubky. Když jich nařezali deset, tak je naložili do auta a chtěli odjet do sběrny, kde by lup zpeněžili. Na místě je však přistihl pracovník firmy, který jim zabránil v odjezdu tím, že jim svým vozidlem zatarasil cestu. Muži tak museli vyčkat až do příjezdu policie. Dvojice pachatelů, kterou policejní komisař obvinil z přečinu krádeže, způsobila krádeží poškozené organizaci celkovou škodu ve výši 35 tisíc korun. Mladší z obviněných již kradl v minulosti a byl za to i potrestán. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě.


Kradli ve čtyřech obcích

Krádeže ve vesnicích si zřejmě oblíbili tři lapkové ve věku 26, 27 a 28 let, všichni z Teplicka. Ti jezdili krást do mosteckého regionu a většinou kradli v rodinných domech. V různém složení se vloupali do rodinného domku, ve kterém odcizili dámskou kabelku, ve které našli peníze, osobní doklady a klíče od osobního vozidla, kterým ze vsi odjeli. V jiné obci vnikli do nezajištěného domu a tam ukradli peněženku s platební kartou, penězi a mobilem. V další vesnici se násilím dostali do garáže a z ní odnesli akumulátorové kladivo, pily, horská jízdní kola a další věci. Z jiného domku, kam vstoupili otevřeným oknem, vzali peníze, mobil a šperky. Přišli i do ubytovny, kde prohledali ledvinky ubytovaných hostí a odcizili mobilní telefon, doklady a klíče od auta. To stálo před domem a lapkové s ním odjeli. Celkem povedená trojice způsobila celkovou škodu ve výši 102 tisíc korun. Policejní komisař trojlístek obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě.


Řidiči nedodržují stanovenou rychlost

Dopravní policisté byli o víkendu v mosteckých ulicích i okolních obcích a dohlíželi na řidiče, jak na silnicích dodržují pravidla silničního provozu. Letos další dopravně bezpečnostní akce měla za úkol zkontrolovat řadu běžných přestupků. Na pěti stanovištích dopravní policisté během dne sledovali například to, jak řidiči dodržují předepsanou rychlost, jaký je technický stav vozidel, zda řidiči mají všechny doklady k řízení, zda se poutají. Výjimkou nebyly ani kontroly způsobu jízdy nebo vybavení lékárniček. Policisté zkontrolovali celkem 94 motorových vozidel a zjistili 87 přestupků. Za 70 porušení pravidel uložili muži v uniformách řidičům pokuty ve výši 65 300 korun. Třicet sedm motoristů sešláplo plyn razantněji, než mělo. Pět osob nebylo připoutáno. U 21 motorových vozidel policisté konstatovali nevyhovující technický stav a čtyři řidiči neměli v pořádku pojištění. Další dopravní akci policie plánuje již na tento týden.


Fanoušci fotbalu poškodili policejní auto

Mostecká policie přijala na sobotní odpoledne opatření k zajištění veřejného klidu a pořádku s ohledem na konání fotbalového utkání. Během sportovního klání nedošlo k žádnému incidentu. V odděleném sektoru fanoušků mosteckého klubu bylo asi 50 osob, hostujících se sešlo asi jen deset. Ti pak v klidu náš region opustili. Kolem třiceti osob se po skončení fotbalu vydalo Mostem, kdy policie jejich pohyb monitorovala. U areálu netradičních sportů v ulici J. Opletala skupina šesti fanoušků poškodila služební vozidlo policistů. Někdo z nich hodil na policejní dodávku kámen a poškodil karosérii a lak. V souvislosti s tímto incidentem policie na místě zajistila šest osob pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku a jeden mladík je navíc podezřelý i z přestupku proti veřejnému pořádku, neboť neuposlechl výzvy policie při zákroku a policisté proti němu museli použít donucovací prostředky. Ke zranění osob při zákroku nedošlo.


Zloděj vykradl dílnu a garáž

Škodu za dvacet tisíc korun utrpěl majitel rodinného domku v jedné obci na Mostecku. Zloděj se tam o víkendu dostal na oplocený pozemek. Poté překonal zavřené dveře u uzamčené dílny, ze které odcizil několik desítek kabelu. Na zahradě pak vnikl násilím do garáže, odkud odnesl různé elektrické nářadí. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují obrničtí policisté.


Kabelku si nehlídala, přišla o peněženku

Mladá Mostečanka o víkendu navštívila jednu mosteckou diskotéku. Během večera si na několik minut odskočila zatelefonovat. Kabelku si však s sebou nevzala, ale nechala ji ležet na sedačce. Když si chtěla objednat občerstvení, nenašla v kabelce peněženku. Někdo využil její nepřítomnosti a v nestřeženém okamžiku peněženku odcizil. V ní měla poškozená peníze, osobní doklady a platební kartu. Případ krádeže šetří mostecká policie.


Řídil auto, ač nesměl

Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo hamerskými policisty sděleno ve zkráceném přípravném řízení 38letému muži z jedné horské obce. Toho policisté kontrolovali o víkendu v podvečer na silnici v místě jeho bydliště, když šetřením zjistili, že kontrolovaný řidič má až do roku 2012 vydán okresním soudem zákaz řízení.


Do vozu se zloděj nedostal, poškodil ho

Činnost neznámého poberty zaznamenal majitel osobního vozidlu tovární značky Hyundai. Minulý týden se kdosi pokusil v litvínovské ulici Ruská vloupat do zaparkovaného vozu. To se mu zřejmě nepodařilo. Přesto poškodil mechanismus zámku a také poškrábal lak karoserie. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na pět tisíc korun. Případem pokusu krádeže vloupáním a poškození cizí věci se zabývají litvínovští policisté.


Domů přišla bez peněženky

Při nakupování zřejmě přišla o peněženku jedna mladá žena z Mostu. Byla v supermarketu a při ukládání zboží do nákupní tašky jí zřejmě někde před prodejnou vypadla její peněženka. Žena se na místo vrátila, svou peněženku již nikde nenašla. Nějaký neznámý nálezce si cizí majetek přivlastnil. Poškozená přišla o finanční hotovost, různé osobní doklady a platební karty. Případ zatajení nálezu šetří mostečtí policisté.


nprap. Ludmila Světláková

Most 7. března 2011


 

vytisknout  e-mailem