Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapkové jsou vynalézaví

MOST - Zloději v obchodech; Ostnatý drát ho neodradil; Neplatil alimenty 

Na policejním oddělení skončil 26 letý muž z jedné vísky na Mostecku. Ten se včera odpoledne vydal do obchodního domu v centru města Mostu krást. Tam si v jedné prodejně vybral elektroniku v hodnotě téměř dvou tisíc korun. Přinesenými nůžkami rozstříhal obal a zboží si pak ukryl pod tričko. Poté z prodejny bez zaplacení odešel. Nekradl poprvé. Policisté zjistili, že byl již za krádež odsouzen. Odcizené zboží bylo zajištěno a pachateli bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.
Stejně řešili policisté i krádež v jiném nákupním centru v Mostě. Muž ve věku 21 let z Litvínova si v drogerii schoval do kapes kalhot drogistické zboží skoro za tisíc korun a prošel bez placení pokladnou. I v tomto případě šlo o recidivistu v minulosti trestaného.

Zapomněl na alimenty
Za otce se zřejmě nepovažuje 46 letý muž z Mostu. Ten jaksi zapomněl přispívat na výživné své dcery. Už od roku 2002 do současné doby neplatil stanovenou částku určenou okresním soudem v měsíčních splátkách. K rukám matky dítěte tak nedošlo skoro padesát tisíc korun. Policie po muži pátrala, neboť se podezřelý nenacházel v místě svého trvalého bydliště. Nyní ho policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Za ten mu v případě uznání viny hrozí rok odnětí svobody.

Ostnatý drát ho neodradil
Zahrádku v obci Čepirohy u Mostu navštívil tento týden neznámý zloděj. Ten zřejmě v noční době překonal dvoumetrový plot a nezastavil ho ani ostnatý drát. Poté se vloupal násilím do zahradního domku, kam vnikl oknem. Uvnitř objektu se porozhlédl a ze zařízení odnesl propanbutanový vařič, různé potraviny, nádobí a hodil se mu i zahradní postřik. Poškozený zahrádkář vyčíslil způsobenou škodu na částku tři tisíce korun. Případ trestného činu krádeže vloupáním šetří mostečtí policisté.
 

vytisknout  e-mailem