Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapkové se činili

MOST - Z objektu odnesli lup za čtyři sta tisíc; Recidivista ukradl kalhoty a další 

Lapkové se na čas rozdělili
Mostecká policie obvinila z trestného činu krádeže vloupáním 19 letého mladíka z Mostu. Ten se měl se stejně starým spolupachatelem již v loňském roce vloupat do jedné večerky v Mostě. Do objektu se dvojice obviněných dostala přes střechu. Prodejnu večerky pak lapkové prohlédli a vybrali si k odcizení cigarety různých značek. Na místo však přijela policejní hlídka, která pachatele vyrušila. Jeden utekl, druhého policisté zadrželi. Ten je nyní stíhán na svobodě. Druhý, kterému se podařilo utéct, je stíhán vazebně. Má totiž na svědomí další vloupání do dvou restaurací v Mostě.

Recidivista opět kradl, tentokrát kalhoty
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Toho se měl dopustit osmnáctiletý mladík z Mostu. Ten minulý týden přišel do obchodního centra Tesco v Mostě. V oddělení s pánskými oděvy si vybral pánské kalhoty v hodnotě 630 korun a ty odcizil poté, co prošel bez zaplacení pokladnou. Při krádeže byl odhalen pracovníky ostrahy prodejny a po zadržení předán Policii ČR. Ta šetřením zjistila, že mladík nekradl poprvé. Má mít na svědomí krádež ve večerce v loňském roce a navíc před dvěma roky byl okresním soudem za krádeže pravomocně odsouzen.

V areálu se trojlístek činil
Z trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody obvinil policejní komisař mostecké policie dva muže ve věku 38 a 30 let, oba z Mostecka. Ti měli spolu s další osobou loni v jedné obci na Litvínovsku násilím vniknout do kanceláří jedné soukromé firmy. Z ní měli odcizit různé nářadí, peníze a další věci, vše v hodnotě 177 tisíc korun. Na místě se stačili vloupat i do zaparkovaného nákladního auta, z něhož odnesli navigaci. Poté v objektu firmy navštívili i halu, kde překonali vstupní dveře a přivlastnili si nářadí za 34 tisíc korun. Lapkové se pokusili i o vloupání do bytu v areálu a vzali mobilní telefon. Trojlístek napáchal celkem škody za více jak 380 tisíc korun. Mladší z obviněných je stíhán na svobodě, starší je ve vazbě za sérii majetkových deliktů z roku 2009. Po třetím komplici policisté pátrají. Ani ten se stíhání nevyhne.

Zloději navštívili byt i rodinný dům
Přítomnost neznámé osoby zaznamenal majitel rodinného domu v části Žatecká v Mostě. Neznámý pachatel tam vnikl večer v sobotu dne 9 ledna násilím. Uvnitř domku pak odcizil digitální fotoaparát a další věci. Poškozený odhadl vzniklou škodu krádeží na částku padesáti tisíc korun. Případ přečinů krádeže vloupání, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci šetří mostecká policie.

Jiný pachatel se činil na Litvínovsku. V obci Hamr vnikl zatím neznámo jak do bytu v obytném domě. Z něj pak odnesl DVD přehrávač a další spotřební elektroniku. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku deseti tisíc korun. Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení v Hamru.

Mobilu zloděj zřejmě neodolal
Návštěva restauračního zařízení v Mostě přišla draho mladému muži z jedné obce na Mostecku. Ten byl v baru okraden neznámým pachatelem díky své neopatrnosti. Na stůl si volně odložil svůj mobilní telefon a finanční hotovost. Stačila chvilka jeho nepozornosti a mobil s penězi si kdosi přivlastnil. Okradenému muži neznámý lapka způsobil škodu ve výši deseti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují mostečtí policisté.

Lapka si teď možná užívá motorky
Tučný lup si odnesl o víkendu neznámý poberta. Ten se zřejmě v nočních hodinách na konečné v Mostě vloupal do jedné z tamních garáží. Do té vnikl násilím. Uvnitř nalezl motocykl, oblečení, různé nářadí a lyžařskou výstroj. To vše v celkové hodnotě téměř 90 tisíc korun odnesl. Případ šetří mostecká policie a po motocyklu tovární značky HyoSung a dalších věcech pátrá. 

Auto našel bez zrcátka
Jednání vandala zaznamenal jeden majitel osobního vozidla tovární značky VW o víkendu. Poberta u vozu utrhl levé boční zpětné zrcátko. To neodcizil, ale pohodil na zem těsně u vozidla a poté z místa odešel, aniž by ho někdo viděl. K přečinu poškozování cizí věci došlo v nočních hodinách ze soboty na neděli. Poškozený motorista vyčíslil škodu na sedm tisíc korun. Případ nyní šetří mostecká policie.   

Pere koberce
Čistící stroj na koberce zmizel z útrob jedné bytové komory v panelovém domě v sídlišti Liščí vrch v Mostě. Neznámý lapka koncem týdne do komory vnikl přes den a to násilím. Uvnitř našel křovinořez, stroj a také speciální chemický přípravek na čištění koberců. Poškozenému majiteli krádeží a vloupáním vznikla celková škoda ve výši 33 tisíc korun. Případ přečinu krádeže a porušování domovní svobody teď šetří policisté z Mostu.

Most, 12 ledna 2009

vytisknout  e-mailem