Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapkové z Loun kradli v Mostě

MOST - Navštívili hřiště a ukradli nářadí; Drogy vařila v bytě; Kradl v muzeu 

Mostecká Policie zahájila v těchto dnech trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 21 let z Lounska. Dvojice měla v pondělí kolem 03. hodiny přijet osobním autem na Mostecko s úmyslem, že vykradou nějaký objekt na okraji Mostu. Vyhlédli si jedno sportoviště. Násilím vnikli do boudy, ve které však byly jen dřevěné židle, které se jim nehodily. Následně se vloupali do přilehlé garáže, v níž bylo uskladněno různé nářadí. Lapkové tam odcizili dvě motorové pily, sekačku, křovinořez, brusky a další věci, vše v celkové hodnotě 68 tisíc korun. Lup pak ráno stačili prodat různých osobám v lounském regionu. O utržené peníze se poté rozdělili. Policisté oba muže na druhý den vypátrali a zajistili i část lupu. Policejní komisař oba pachatele obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Obvinění jsou stíháni na svobodě a v případě odsouzení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Drogy vařila v bytě
Jedenačtyřicetiletá žena z Mostu čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ta měla v letošním roce ve svém třípokojovém bytě panelového domu vyrobit za pomocí různých předmětů a chemikálií nejméně 36 gramů psychotropní látky pervitin. Kriminalisté, kteří v domě podezření prověřovali, z bytu odnesli různé podezřelé předměty a látky a zaslali je na oddělení kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Policejní komisař, který ženu obvinil, podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Žena byla nakonec propuštěna a je stíhána na svobodě. V případě uznání viny ji hrozí až pětiletý trest.
Stejného přečinu se měl dopustit a i stejný trest může očekávat 27letý muž z Mostu, který je stíhán mosteckou policií. Ten měl v loňském roce prodávat osobám z řad toxikomanů pervitin za různé částky. Kriminalisté zjistili nejméně deset případů. Obviněný je vyšetřován na svobodě. 

Z restaurace odnesl cigarety
Policie v Mostě obvinila 23letého muže z Litvínova z přečinu krádeže. Obviněný měl již v dubnu v noční době vniknout v Litvínově do jedné restaurace. Po hromosvodu vylezl na parapety oken a poté jedno z oken otevřel a vnikl dovnitř objektu. Našel tašku a do ní uložil několik kartonů cigaret různých značek a přibral i nějaký alkohol. Poté z restaurace odešel stejnou cestou, jakou přišel. Cigarety pak prý nabídl k prodeji a utržil za ně několik stovek korun. Poškozenému majiteli tak zloděj způsobil celkovou škodu ve výši osmi tisíc korun. Policisté obviněného stíhají na svobodě.

Prolezl sklepním okénkem
Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 28letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě v čtvrti Žatecká vniknout sklepním okénkem do suterénu obytného domu. Poté se vloupal do sklepní kóje, ze které odnesl keramickou mísu, parní čistič, golasadu, pilu a další věci v celkové hodnotě deseti tisíc korun. Kam všechny odcizené věci dal, policistům nesdělil. Policie muže, který byl již za krádež souzen, stíhá na svobodě. Vloupáním zanechal další škodu ve výši čtyř tisíc korun.

Jeden kradl, druhý hlídal
Z přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství byli mosteckými policisty obviněni v těchto dnech dva muži ve věku 24 a 19 let, oba z Litvínova. Ti se potkali jedné noci v Litvínově a dohodli se, že spolu vykradou nějaké auto. Vyhlédli si osobní automobil tovární značky Citroen. Jeden plnil funkci hlídače, druhý násilím vnikl do vozidla a odcizil z něj autorádio a doklady. V zavazadlovém prostoru ještě našel sportovní obuv. Odcizené věci kriminalisté již nezajistili. Kam zmizely, policistům lapkové nesdělili. Poškozený majitel vozidla odhadl vzniklou škodu na šest tisíc korun. Policisté obviněnou dvojici stíhají na svobodě.

Ač mladí, už na scestí
Na lup se vydali v místě svého bydliště dva devatenáctiletí pobertové. Ti měli dle výsledků šetření mostecké policie vniknout v obci Litvínov na zahradu rodinného domu. U domu přelezli drátěný plot a dostali se na pozemek. Tam se porozhlédli a odcizili různé ocelové trubky a profily o celkové váze 280 kilogramů. Část odcizených kovů odevzdali do sběrny, a o utržené peníze se svorně podělili. Poškozený majitel odhadl škodu na 1 500 korun. Policisté mladé muže obvinili z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Případ je nadále v šetření. Policisté totiž nevylučují, že dvojice měla při krádeži komplice. 

Navštívil muzeum, kde kradl
Na lup se vydal 54letý muž z Litvínova. Ten jedné noci došel z Mostu pěšky až do bývalé obce Kopisty, kde se nachází technické muzeum. Lapka do objektu vnikl oknem, které poškodil. Uvnitř se pak porozhlédl a připravil si k odcizené hliníkové dráty. Lup nakonec neodnesl. Na místě ho překvapila policejní hlídka. Zloděj se sice ukryl, ale nakonec byl odhalen. Policii tvrdil, že v objektu chtěl jen přespat. Připravené dráty však nesvědčily o tom, že by muž hledal jen příležitostný nocleh. Lup v hodnotě dvě stě korun byl zajištěn. Na poškozeném okně vznikla muzeu škoda ve výši deseti tisíc korun. Policie muži, který byl již v minulosti pro majetkový delikt odsouzen, sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci.

Pepina se vrátila domů
Mostecká policie šetřila případ krádeže psa. Tento týden oznámila žena z Mostu, že jí z osobního vozidla zmizel pes jorkšír teriér slyšící na jméno Pepina. Policie nakonec zjistila, že pes zřejmě vyběhl z auta poté, co žena vykládala nákup. Pepina se nakonec k majiteli vrátila. Kňučícího psa v ulici mezi vozidly našla žena z jedné obce na Mostecku, která ho vzala k sobě domů. Na místě nálezu však nejprve zjišťovala, zda se pes někomu neztratil. Druhý den pak s psíkem zajela k veterináři a společnými silami nakonec majitelku psa vypátrali. Té byl pes předán v pořádku. Policie případ odložila.

Mobil změnil majitele
O svůj mobil přišel zaměstnanec jedné pekárny v obci na Mostecku. Mobil měl položený v kanceláři. Neznámý lapka využil otevřených dveří a příhodné situace a mobil si nepozorovaně přivlastnil. Poškozený odhadl škodu na 10 tisíc korun. Případ šetří obrničtí policisté pro přečin krádeže.

Z vozu zmizely kryty kol
Poškozené vozidlo tovární značky Škoda Fabia našel jeho majitel. Ten v Litvínově tento týden ráno zjistil po příchodu k vozu, že mu kdosi poškrábal lak karosérie a ještě mu odcizil i všechny plastové kryty kol. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 17 tisíc korun. Případ vyšetřuje litvínovská policie.

Vzal mobily a dalekohled
Zahradní kolonii navštívil zloděj. Ten včera zřejmě v nočních hodinách vnikl na zahrádku a tam v zahradním domku ze stolu odcizil dva volně odložené mobilní telefony značky Nokia a dalekohled. Poškozenému zahrádkáři vznikla škoda ve výši 4 000 korun.

Počítačový zloděj
Nemilého hosta zaznamenal majitel jedné prodejny s počítači v Litvínově. Zatím neznámý zloděj do objektu vnikl tento týden zřejmě v nočních hodinách a odcizil různé počítačové výrobky a komponenty. Krádeží zboží a peněz vznikla poškozenému škoda ve výši 60 tisíc korun. Případ nyní šetří policisté litvínovského obvodního oddělení.   

V areálu garáží se objevil zloděj
Nemalý lup odnesl dosud neznámý zloděj. Ten se tento měsíc v jedné obci na Mostecku vloupal násilím v areálu garáží do jedné z nich. Uvnitř pak odcizil jízdní kolo značky Olpram, dětský motocykl, nářadí a sportovní věci. Celkem lapka zanechal poškozenému škodu za více jak 27 tisíc korun.

Na fotbal za lupem
Na jedno fotbalové hřiště na Mostecku zavítal tento týden zloděj. Nepřišel se však kochat uměním fotbalistů, ale zajímaly ho spíše unimo buňky, které slouží jako šatny. Do jedné se vloupal násilím a uvnitř našel batoh se sportovními pomůckami. Ten odnesl a zanechal po sobě škodu ve výši šesti tisíc korun.    

V Mostě 18. června 2010
 

vytisknout  e-mailem