Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapku přistihl svědek

MOST - Zloděj mu tvrdil, že je řemeslník; Pětice kradla ve velkém a další 

Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z přečinu krádeže a poškození cizí věci 24letého muže z Mostu. Ten měl v květnu vniknout přes plot na zahradu rodinného domu v Litvínově, který je právě v rekonstrukci. Na zahradě hledal kovový materiál, který by odcizil a zpeněžil ve sběrně. Protože nic nenašel, tak se násilím vloupal do domu. Uvnitř v místnosti našel tři kabely různých délek a také elektrickou pilu. Kabely dal do igelitové tašky a pilu zabalil do bundy. Poté dům opustil. Byl však přistižen svědkem, kterému tvrdil, že tam pracuje na obnově domu. Muž mu nevěřil a chtěl vidět obsah igelitky. Lapka nechal tašku s kabely na místě. O pile uvedl, že ji zakoupil. I tu nakonec vrátil i s bundou, a poté z místa odešel. Policie pachatele stíhá na svobodě. Lup v hodnotě pěti tisíc korun byl vrácen zpět majiteli domu. Další škoda ve výši sedmi tisíc korun mu vznikla poškozením objektu.

Popelníky měl v kapsách
Krást šel tento týden 24letý muž z Mostu. Zavítal do jednoho mosteckého supermarketu v odpoledních hodinách. V oddělení průmyslového zboží si vzal z regálů dva popelníky do automobilů. Ty vyndal z originálních obalů ještě v prodejně a pak si je zastrčil do kapes oděvu. Poté zamířil k pokladně a prošel bez zaplacení. Jeho krádež byla odhalena a muže zadrželi pracovníci ostrahy. Ti ho poté předali policistům. Policie muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pachatel byl již v minulosti za majetkový delikt odsouzen a před dvěma roky se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody. Lup v hodnotě 500 korun byl vrácen zpět do prodeje.

Taktika nevyšla
Z přečinu krádeže a provinění krádeže obvinil policejní komisař mostecké policie dva muže ve věku 39 a 32 let a mladistvou dívku. Ti měli ještě spolu s dalšími dvěma osobami v jednom supermarketu odcizit zboží za více jak pět tisíc korun. V prodejně si skupinka do nákupního vozíku  naskládala různé potravinové zboží. Vybírala hlavně maso, uzeniny, sýry a sladkosti. S vozíkem pak všichni zajeli do jedné uličky mezi regály a tam věci uložili do nákupní tašky. Tu pak položili do spodní části vozíku. Mladá dívka pak sama zamířila k východu, s vozíkem prošla pokladnou, kde však nic neplatila. Zvolená taktika ovšem nevyšla tak, jak si naplánovali. Dívka byla odhalena a zadržena pracovníky ostrahy, kteří ji předali policii. Odcizené zboží bylo vráceno zpět do prodejny. Policie pak vypátrala i další spolupachatele. Dva obvinila, další dva trestní stíhání též nemine. Dva z pětice již byli odsouzeni. Policie obviněnou trojici stíhá na svobodě, zbývající dva jsou nyní ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. 

Nález nevrátil
Podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 21letému muži z Mostecka. Dle výsledků šetření měl podezřelý již v březnu letošního roku v podchodu u mosteckého nádraží najít peněženku s dvěma platebními kartami a dalšími doklady. Peněženku si ponechal u sebe a poté ji předal další osobě.

Porušil letošní zákaz
Litvínovští policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 30letému muži z Litvínova. Ten byl tento týden přistižen krátce před půlnocí policisty oddělení hlídkové služby při řízení osobního vozidla značky Ford. Policisté šetřením zjistili, že řidič má od března vydán okresním soudem zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2013. Policisté řidiči další jízdu zakázali.

Vybral garáž
Nevítaný host navštívil jednu obec na Mostecku. Tam vnikl za použití násilí tento týden do garáže. Z ní lapka odcizil strunovou sekačku a ještě vnikl silou do zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Ford, ze kterého vzal kompletní povinnou výbavu a drobné ruční nářadí. Poškozený odhadl vzniklou škodu na 41 000 korun. Krádeží se nyní zabývají obrničtí policisté.

Lapka vzal peníze i cukrovinky
Neznámý vetřelec se tento týden vloupal v Mostě do prodejny cukrovinek. V ní poškodil nápojový automat, kdy se snažil odcizit drobné mince. To mu však nevyšlo a tak vypáčil trezorek a ukradl peníze. Cestou ven si přibral cukrovinky. Majitel provozovny vyčíslil škodu na 60 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřuje mostecká policie.
 
Hydranty jsou neúplné
Zlodějům se hodí všechno. V jednom panelovém domě na sídlišti Výsluní v Mostě kdosi z několika vchodů odcizil tento týden hadice s proudnicemi z chodbových hydrantů. Poškozenému domu tak krádeží vznikla škoda ve výši deseti tisíc korun. Případem krádeže se teď zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.  

Na úřad přišel zloděj
Obecní úřad jedné mostecké vesnice navštívil neznámý zloděj. Ten se do budovy vloupal tento týden v nočních hodinách. Do objektu vnikl bez použití násilí a uvnitř našel vrtačku a další věci, které odnesl. Poškozená instituce vyčíslila hmotnou škodu na částku 11 tisíc korun.

Závoru vyřadil kdosi z provozu
Rozum zůstává někdy stát nad jednáním některých zlodějů. Neznámý lapka tento týden v průmyslové zóně za Mostem asi v noční době odcizil v objektu jedné soukromé firmy část laserové závory a ještě poškodil oplocení. Poškozený majitel firmy spočítal, že mu krádeží vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. Po zloději pátrají policisté z obvodního oddělení v Mostě.

Čekalo ho auto plné škrábanců
Nemilé překvapení čekalo jednoho motoristu z Mostu. Když tento týden přišel v dopoledních hodinách ke svému zaparkovanému osobnímu vozidlu značky Mazda, zjistil, že se na něm nikdo vyřádil. Neznámý poberta u vozu poškrábal lak a v jednom místě karosérii promáčkl. Poškozený odhadl, že mu vznikla škoda ve výši dvaceti tisíc korun.

V Mostě 11. června 2010
 

vytisknout  e-mailem