Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapky vyrušil alarm

MOST - To je neodradilo, šli krást jinam; Po stromech zbyly pařezy .... 

Mostecká policie obvinila dva muže ve věku 34 a 35 let, oba z Mostu. Ti se měli v neděli 30. května krátce před 03. hodinou vydat na lup. Na kraji města Mostu došli k areálu jedné firmy, kde  oknem na WC vnikli do objektu. Chtěli jít dál, když se nečekaně spustil alarm. Muži z areálu utekli. Běželi lesem až do obce Rudolice a poté zamířili do Mostu. Jedním neúspěchem se nenechali odradit a v trestné výpravě pokračovali. V sídlišti Severní se rozhodli, že vykradou obchod s lahůdkami. Na chodníku vytrhli poklop od kanálu a ten vhodili do výlohy. Poté otvorem vstoupili dovnitř. V provozovně odcizili cigarety různých značek a nahlédli i do kasy, ze které vzali drobné. Lup si naložili do batohu a tašky a pak z prodejny odešli. Zloději si však neuvědomili, že řinčení skla bylo slyšitelné až do okolních domů. Občané pak zavolali policii. Ta lapky zastihla poblíž parku v centru města. Odcizené kuřivo bylo zajištěno. Policisté týž den povedenou dvojici obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Poškození majitelé odhadli vzniklou škodu na 19 tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Mladší z dvojice byl již za krádeže odsouzen a to k nepodmíněnému trestu.

Zaútočil na strážníka
Až čtyřletý trest odnětí svobody může očekávat 41letý muž z Litvínova. Toho mostečtí policisté obvinili v těchto dnech z přečinu násilí proti úřední osobě. Obviněný měl o víkendu v jedné obci na Litvínovsku napadnout zakročujícího strážníka. K napadení mělo dojít v herně kolem 04. hodiny. Strážník tam prováděl kontrolu osob, které se dopouštěly drobné výtržnosti. Obviněný měl strážníka nejprve napadnout slovně. Následně k němu přistoupil a rukou se pokusil muže zákona udeřit do obličeje. Ten se však úderu stihl vyhnout a spolu s dalším kolegou výtržníka zpacifikovali použitím donucovacích prostředků. Muž nakonec skončil s pouty na rukou. Obviněný je nyní stíhán na svobodě.

Pohotový návštěvník
Případ krádeže vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení. Ke krádeži došlo v pátek odpoledne v jedné mostecké herně. Neznámý lapka tam odcizil osobní počítač. Kolem 14 hodiny ještě v herně nebyl žádný host a obsluhující žena za pultem usnula. Toho zřejmě přičinlivý zloděj náležitě využil. Z pultu za barem odpojil ze zásuvky notebook výrobní značky Dell a ten odnesl. Žena se probudila v okamžiku, když neznámý muž z herny vycházel. Ten značně zrychlil krok, když zjistil, že je barmanka již vzhůru. Tu čekalo nepříjemné zjištění, že zatím co spala, byla okradena. Krádeží počítače vznikla ženě hmotná škoda ve výši deseti tisíc korun. Policisté nyní po neznámém pachateli pátrají.

Lapka neodešel s prázdnou
Nevítaného vetřelce zaznamenal majitel sklepa. Minulý týden zjistil, že v obytném domě v části Podžatecká v Mostě byl zloděj. Ten v suterénu domu vypáčil dveře a poté ze sklepa odnesl několik párů lyží, lyžařských bot, stan a další věci. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na částku 40 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřuje mostecká policie.

Ze skladu zmizel hliník
Různé plechy a hliníkové podložky zmizely v jedné firmě nedaleko Litvínova. Neznámý pachatel tam vnikl poté, co překonal pletivo. Poté se násilím dostal do skladu a z něj odnesl zatím přesně nezjištěný počet kovových předmětů z hliníku. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na padesát tisíc korun. Přečin krádeže nyní šetří policisté z obvodního oddělení v Litvínově.

Buňka zela prázdnotou
Litvínovští policisté pátrají po zloději, který odcizil různé stavení nástroje. Neznámý pachatel koncem minulého týdne vnikl násilím v jedné obci na Litvínovsku do unimo buňky. Z ní pak odnesl různé vrtačky, řezačky a další nářadí. Krádeží věcí vznikla majiteli stavební firmy hmotná škoda ve výši 120 tisíc korun.

Po stromech zbyly jen pařezy
Nepříjemné překvapení čekalo jednoho rekreanta, který přijel do Krušných hor na svoji chalupu. Obhlídkou objektu zjistil, že mu někdo na jeho neoploceném pozemku pořezal tři stromy peckovin. Na místě zůstaly jen pařezy a pár větví. Případem se nyní zabývají policisté hamerského obvodního oddělení. Poškozený majitel vyčíslil předběžnou škodu na patnáct tisíc korun. 

V Mostě 31. května 2010
 

vytisknout  e-mailem