Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lavičku zpeněžit nestačili

MOST - Policii na trojici upozornil občan; Sklepy zloděje lákají; Seděli v cizím autě.  

 Policie hledá majitele lavičky

Pozorný občan oznámil v neděli 4. května na linku 158 podezření z odcizení kovové lavičky. Všiml si trojice mužů, kteří s lavičkou směřovali k jedné mostecké sběrně. Tam trojici zastihla policejní hlídka. Jeden z mužů uvedl, že lavičku našel. Policie s ohledem na podezření, že zachovalá kovová lavička pochází z trestné činnosti, věc zabavila. Nyní se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po poškozeném majiteli. Pokud někomu byla lavička z kovu odcizena, může zavolat na linku 158 nebo přímo na mosteckou policii 974 438 611.


 

Lapka odnesl tři horská kola ze sklepa

Neznámý pachatel kradl v panelovém domě v mostecké ulici Hutnická. Lapka se dostal do domu a následně i do suterénu. Tam se vloupal násilím do jedné z kójí, ze které si vybral tři horská jízdní kola. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 17 000 korun a krádež vloupáním ohlásil mostecké policii.


 

Policie doporučuje – zabezpečení sklepa se vyplatí

Mostečtí policisté apelují na občany, aby nepodceňovali otázku zabezpečení sklepů a bytových komor. Tyto prostory využívají k uskladnění sezónních oděvů, obuvi, sportovního vybavení, nářadí, rybářského náčiní, potravin a dalších věcí. Z policejních statistik vyplývá, že zloději tyto místa často vyhledávají. I když si občané zabezpečí byt bezpečnostními dveřmi, přídavnými zámky, alarmy, tak sklepním prostorám nevěnují přílišnou pozornost. A toho různí zlodějíčkové využívají a spoléhají na to. Problémy s nežádoucími návštěvami bývají spíše v panelových domech, kde je přístup do sklepů snadnější, než je tomu u rodinných domů. Proto by bytová družstva a společenství vlastníků bytových jednotek měla věnovat více pozornosti na zabezpečení společných prostor, kde jsou sklepní kóje, kočárkárny a jiné místnosti sloužící k uskladnění majetku občanů. Doporučují se kvalitní a pevné dveře s bezpečnostními zámky. Je důležité, aby do místností nebylo vidět, okna u dveří je vhodné vyměnit za sololit či zvolit jiný způsob zakrytí průhledů. Okna u sklepů je nutné zabezpečit mřížemi, sklo by mělo být silnější, vhodné je drátosklo, tvrzené sklo nebo bezpečnostní fólie. Lze také použít elektronické zabezpečovací systémy s různými čidly.


 

Chtěli odjet v cizím autě

Na cizí auto si políčili dva muži. V pozdně nočních hodinách na sídlišti Severní vnikli do uzamčeného osobního vozidla tovární značky VW. Následně vozidlo nastartovali a hodlali z místa ujet. Na místě je zastihla hlídka městské policie. Ta zadržela 48letého muže, druhý podezřelý uprchl. Policie ČR 48letého Mostečana obvinila z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a stíhá ho na svobodě. Po druhém spolupachateli dosud pátrá.


 


 

Pyrotechnik odvezl tři letecké pumy

Letecké zápalné pumy včera našel hledač pomocí detektoru kovů. Na místo přivolal policisty z obvodního oddělení v Hamru a ti zajistili přítomnost policejního pyrotechnika. Ten munici, která se nacházela asi 10 cm pod zemí v lesním porostu poblíž obce Černice na Litvínovsku, ze zeminy vyzvedl a odvezl k zneškodnění. Pumy nesoucí označení INC pocházejí z náletů spojeneckých letadel na Záluží. S ohledem na lokalitu nálezu nemusela být provedena evakuace osob. I když šlo o zápalné pumy, tak některé typy mohou obsahovat i trhavinu a je nebezpečí výbuchu. Proto není vhodná jakákoliv manipulace s municí.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. května 2014

vytisknout  e-mailem