Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lázeňský host přišel o peníze

TEPLICKO - Neznámý zloděj ukradl přes šedesát tisíc; Zloděje zajímaly potraviny... 

Lázeňský host přišel o peníze

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který okradl lázeňského hosta. Muž, který má pronajatý byt v Teplicích, se obrátil na policii s tím, že se mu do bytu někdo vloupal, prohledal mu tašky a z jedné odcizil eura v hodnotě téměř 68 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Zloděje zajímaly potraviny

     Restauraci v Teplicích „navštívil“ v nočních hodinách nezvaný host. Neznámý pachatel se vloupal do skladu podniku, ze kterého si odnesl přes deset kilo masa, sýr a další potraviny v hodnotě asi dva tisíce korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Ukradl kosmetiku a kávu

     Z přestupku proti majetku se bude před správním orgánem zodpovídat 24letý muž, který kradl v teplickém supermarketu. V ranních hodinách na prodejní ploše odcizil jedno balení kávy, sprchový gel a deodorant, které si schoval do kapes a batohu. Lapka však neunikl pozornému pracovníkovi prodejny, který ho za pokladnami chytil a přivolal policisty. V krajním případě ho může tato „zlodějina“ vyjít až na dvacet tisíc korun, což je horní hranice sankce, kterou lze za přestupek uložit. 

 

Hrozí mu pět let

     Až pět let za mřížemi by mohl strávit 60letý muž, který byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Během uplynulých měsíců opakovaně prodal, nebo daroval drogově závislým osobám pervitin, jehož je sám dlouhodobým uživatelem. I když v převážné většině případů za drogu nic neinkasoval, je takové jednání protiprávní, na soud, u kterého se rozhodne o výši trestu, bude muž čekat na svobodě.

 

 

Teplice, 27. 11. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem