Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lednové kontroly na silnicích

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z územního odboru i v průběhu letošního ledna dohlížejí na dodržování pravidel silničního provozu na silnicích. 

V rámci silničního dohledu se policisté z dopravního inspektorátu a obvodních oddělení zapojili do několika dopravně bezpečnostních akcí, které byly realizovány na komunikacích v lokalitách územního odboru Praha venkov-JIH, jejichž cílem je pozitivně ovlivnit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, a tím snížit i dopravní nehodovost, ale i posílit povědomí u všech účastníků silničního provozu, že je nutné dodržovat pravidla provozu na pozemních komunikacích..
Při silničních kontrolách se policisté především věnovali kontrole na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových i nemotorových vozidel před a během jízdy, dodržování stanovených rychlostních limitů v obci i mimo ni, jakož i věnování se řízení, zejména dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy. Dále se zaměřují i na dodržování pravidel ze strany nemotorových účastníků silničního provozu, zejména ve vztahu k jejich označení a osvětlení za snížené viditelnosti v zimním období.
Policisté se budou i v následujícím období roku 2024 věnovat kontrolám na pozemních komunikacích a zajišťovat tak bezpečnost a plynulost silničního provozu.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
26. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost ilustrační

viditelnost ilustrační 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem