Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ledová Praha 2017

Ani mrazivé počasí a všude přítomná ledovka neodradila návštěvníky z celé České republiky navštívit již sedmnáctý ročník akce „Ledová Praha“, která se konala o víkendu 3. až 5. 2. 2017 v Muzeu Policie ČR.  

Pro přítomné návštěvníky byl připraven bohatý doprovodný program.

Policisté z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy si s dětmi, ale i rodiči povídali o tom, jak se bezpečně chovat nejen v silničním provozu, ale i běžném životě, předávali informace, jak se správně zachovat v nebezpečných situací a odpovídali na různé, mnohdy všetečné dotazy. Všichni, kteří muzeum navštívili, si mohli ověřit své znalosti vyplněním dopravních testů a testů bezpečného chování. Po jejich vyhodnocení pak obdrželi od policistů drobné dárky a informativní letáky včetně sladké odměny.

V prostorách muzea hlídkovali členové Četnické pátrací stanice v dobových uniformách, kteří návštěvníkům ukázali četnickou stanici, její vybavení, ale rovněž přiblížili práci příslušníků z dob minulých.

Velkému zájmu se těšilo rovněž stanoviště, na kterém policisté z Oddělení tisku a prevence a z Odboru kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie hl.m. Prahy zájemce seznámili s kriminalistickou metodou identifikace osob – daktyloskopií a předali cenné informace jejího využití v praxi. Každý si pak mohl zhotovit otisk papilárních linií prstů či dlaní.

V kinosále pak po celý víkend probíhaly ukázky zásahu nadšenců Speciální záchranné a operativní jednotky proti nebezpečnému pachateli při přepadení osoby, loupežnému přepadení banky a proti známému pražskému dealerovi drog za pomoci speciálně vycvičeného psa. Tyto ukázky se každoročně těší velkému zájmu a oblibě nejen u dětí.

V expozici zaměřené na drogovou problematiku, se pak mohli zájemci seznámit s vývojem drogové kriminality v ČR a boje proti ní.

Nadšenci historie a zbraní určitě uvítali rovněž výstavu podomácku vyrobených a upravených zbraní, poznali osudy vlastenců, kteří v minulosti skončili ve věznicích či byli popraveni, nebo s obdivem shlédli šermířské vystoupení skupiny scénického šermu REGIUS.

To, že se celopražská akce Ledová Praha těší velké oblibě, svědčí i vysoká návštěvnost, kdy v průběhu uplynulého víkendu navštívilo Muzeum Policie České republiky celkem 2220 dětí a dospělých.

 

nprap. Bc. Iveta Kremličková – 8.2.2017

 

vytisknout  e-mailem