Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ledové ráno

VSETÍNSKO: Na silnicích v okresu se ráno bouralo. 

Dnešní ráno se na namrzlých silnicích okresu Vsetín staly dvě dopravní nehody osobních aut a jedna havárie.

Dnešní ráno připravilo některým řidičům krušné chvilky. Na namrzlých silnicích v okrese a to na silnici I/57 v úseku z obce Bystřička do Valašského Meziříčí a na výjezdu z Rožnova pod Radhoštěm směr Pindula došlo hned k několika střetům osobních vozidel.

Začalo to srážkou tří osobních vozidel na silnici I/57 v katastru obce Valašské Meziříčí. Před tři čtvrtě na pět jel devětačtyřicetiletý muž ze Vsetínska se Škodou Octavia směrem do Valašského Meziříčí. Auto dostalo smyk, přejelo do protisměru a bokem narazilo do protijedoucího auta Kia Rio. Oktávka zůstala v pravém pruhu směrem na Valašské Meziříčí a do ní narazila sedmadvacetiletá řidička ze Vsetína s vozidlem Volkswagen Golf jedoucí od obce Bystřička. Střet odnesly jenom plechy, nikdo nebyl ve vozidlech zraněn. Škoda na všech vozidlech přesáhla sto tisíc korun. Dechové zkoušky u všech řidičů byly negativní.

Další událostí byl potom střet dvou vozidel shodně značky Ford na ulici Ostravská v Rožnově pod Radhoštěm po půl šesté. I zde to odnesly jenom plechy účastněných vozidel.  Po šesté hodině ještě došlo k havárii Škody Felicia do svodidel kousek od obce Bystřička směrem na Valašské Meziříčí. I v tomto případě došlo jen ke hmotné škodě.

Ráz počasí v tomto období přináší pro řidiče mnoho překvapení. Nad ránem to jsou časté mlhy a právě ta může na některých místech na vozovkách namrzat. Řidiči by měli tuto skutečnost předvídat, svou rychlost přizpůsobit a je na zvážení, zda si k předpokládanému času jízdy nepřidat raději nějakou rezervu.

 

27. ledna 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem