Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ledovka řádila i na jihu Moravy

KRAJ: V pondělí večer přijímali policisté každé tři minuty oznámení o problémech řidičů v souvislosti s počasím. /VIDEO/ 

AKTUALIZACE úterý 23. ledna v 7:30 hodin
S nastupující ranní dopravní špičkou přibývají oznámení o obtížně sjízdných, případně nesjízdných, komunikacích. Jedná se převážně o vedlejší komunikace, případně silnice nižších tříd. Množí se rovněž oznámení o kolizích a nehodách. Dálnice na jihu Moravy jsou chemicky ošetřené, bez ledovky a sjízdné. Stejně tak jsou s opatrností sjízdné hlavní silniční tahy.

Po pondělní dvacáté hodině přijímali jihomoravští policisté prakticky každé tři minuty oznámení o událostech v souvislosti s počasím. To na silnicích v celém kraji už několik desítek minut pršelo a tvořila se ledovka. Ve většině případů řidiči oznamovali problémy se sjízdností, případně drobné nehody, které se ve většině případů obešly bez zranění. Pokud při nehodách došlo ke zranění, tak toto nebylo vážné. Situace se na komunikacích mírně zklidnila až po desáté hodině. Problémy řidiči dále hlásili z komunikací nižších tříd a výše položených oblastí kraje, převážně z Blanenska, Brněnska a Vyškovska. Po klidnější části noci začala přicházet další oznámení o problémech řidičů v brzkých ranních hodinách. Od pondělní devatenácté hodiny přijali jihomoravští policisté do čtvrté hodiny ranní osm desítek oznámení o událostech v souvislosti s počasím. Jen při několika nehodách došlo ke zranění, ta ale nebyla vážná.

Krátké video naleznete níže.

por. Bohumil Malášek, 23. ledna 2024

vytisknout  e-mailem