Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Legální výdělek mu nestačil

TEPLICE - Zneužil postavení v práci a uzavřel podvodné smlouvy a další zprávy.  

Legální výdělek mu nestačil
     Z přečinu podvodu je podezřelý 19letý mladík, který externě pracoval pro poskytovatele telefonních služeb. Jeho práce spočívala v uzavírání zákaznických smluv různého druhu, příjem z legální činnosti ale nechtěl zbytečně utrácet, a tak vymyslel způsob, jak zadarmo volat a využívat internet.
     Využil svého postavení v zaměstnání a podvodně uzavřel na jméno muže z Teplic tři smlouvy na poskytování mobilních hlasových služeb. V rámci uzavřených smluv si objednal tři SIM karty, které následně využíval, ale za volání a připojení k internetu neplatil. Poškozený se pak po několika měsících velice divil, když měl zaplatit přes deset tisíc korun za služby z telefonních čísel, která nikdy neužíval, a proto podal trestní oznámení na neznámého pachatele.
     Policisté případ po několikaměsíčním vyšetřování objasnili a mladíkovi sdělili podezření z přečinu podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.
Legální výdělek mu nestačil.mp3 
 
Krádež jim neprošla
     Policisté obvinili z přečinu krádeže dvojici 28letých mužů, kteří v Teplicích ukradli lešení. Společně se dohodli, že by si mohli přivydělat prodejem lešenářského materiálu, se kterým dělali v práci. Oslovili zájemce o koupi lešení a nabídli mu, že mu za devět tisíc požadovaný materiál dodají. Muž, aniž by tušil, že se jedná o kradené věci, přijel do Teplic, kde mu oba spolupachatelé naložili lešení na náklaďák. Radost, že levně nakoupil, mu ale dlouho nevydržela. Další den u něj zaklepali policisté a sdělili mu, že je lešení kradené. Mužům, kteří poškozené firmě způsobili šedesátitisícovou škodu, hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.
Krádež jim neprošla.mp3
 
Povedená dcerunka
     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelá 31letá žena, která okradla vlastní matku. Z jejího bytu vzala platební kartu včetně přiloženého PIN a předala je svému příteli, kterého požádala o výběr finanční hotovosti. Z účtu nechala vybrat osm tisíc korun, kartu pak do bytu vrátila. Matce pak ještě odcizila novou ještě neaktivovanou platební kartu k účtu. Policisté ženě sdělili podezření ze shora uvedených přečinů, které jí mohou stát až dva roky svobody.
 
Využil otevřeného okna
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v Duchcově. Po třetí hodině ranní využil otevřeného okna pokoje ubytovny, kde spali hosté a z nočního stolku poškozenému odcizil peněženku s doklady, penězi a platebními kartami. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na pět tisíc korun, v případě dopadení se bude lapka zodpovídat z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 20. 9. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem