Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lehla si pod vlak

TEPLICKO - Přejel nad ní vlak, zvedla se a chtěla odejít; Vyhrožoval sebevraždou, nebylo to poprvé...  

Lehla si pod vlak
     Velké štěstí měla 54letá žena, která si v pátek odpoledne lehla před přijíždějící vlak. Položila se mezi koleje, a ačkoliv strojvedoucí osobního vlaku začal okamžitě brzdit, souprava nad ženou přejela. Když se „mašinfíra“ běžel podívat, zda osoba ležící v kolejišti žije, setkal se s ženou, která se v klidu zvedla z kolejí a chtěla z místa odejít. Strojvedoucí vzal nezraněnou ženu do vlaku a přivolal policisty, kteří jí naměřili přes 2,7 promile alkoholu v dechu. Podnapilá žena popřela, že by se pokoušela o sebevraždu, naopak se chlubila, jak bleskově zareagovala, když viděla přijíždějící vlak a místo, aby mu uhnula, lehla si v zájmu svého života a zdraví mezi koleje.
     Zatím nebyla vyčíslena škoda, která byla způsobena zastavením a omezením železniční dopravy v průběhu vyšetřování, jednání ženy bude pravděpodobně postoupeno k projednání příslušnému orgánu pro podezření z porušení zákona o drahách.
 
Vyhrožoval sebevraždou, nebylo to poprvé
     V pátek po poledni pátrali policisté po muži, který na tísňovou linku oznámil, že chce spáchat sebevraždu. Vzhledem k tomu, že se podle zjištěných informací muž pohyboval někde v lesích u Přítkova a nebylo možné přesněji lokalizovat jeho polohu, byla vyžádána spolupráce letecké služby a speciální pořádkové jednotky.
     Po pětihodinové pátrací akci byl 54letý muž nalezen, v dechu měl přes dvě a půl promile alkoholu. Protože to podle policejní evidence nebyl první případ, kdy volal, že se zabije, byl převezen na psychiatrické oddělení k lékařskému vyšetření.
 
Odcizili palety
     Až tříleté vězení hrozí 37letému muži, který společně s o rok starším spolupachatelem odcizil dřevěné palety. Muži vnikli na pozemek poškozené firmy, kde odcizili čtyři euro palety v hodnotě 600 korun, které z místa odvezli autem staršího muže.
     Policisté odcizené palety zajistili a zjistili i totožnost zlodějů. Zatímco jednání staršího muže bylo oznámeno na příslušný úřad jako přestupek proti majetku, mladší stane před soudem. V uplynulých třech letech byl totiž za trestný čin majetkového charakteru pravomocně odsouzen, proto se jeho jednání posuzuje jako přečin krádeže.
 
Naboural do havarovaného auta
     Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý muž, který minulý týden havaroval na silnici první třídy číslo osm. Podle dosud zajištěných důkazů nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu komunikace a situaci v silničním provozu a v levotočivé zatáčce narazil do odstaveného auta, jehož řidič havaroval chvilku před ním a právě šel na komunikaci umístit výstražný trojúhelník. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, řidiči, který je podezřelý ze zavinění kolize, policisté naměřili přes 2,4 promile alkoholu v dechu. V případě, že bude uznán vinným z přečinu, ze kterého mu bylo sděleno podezření, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 
Vykradené garáže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl garáž v Bílině. Za pomoci žebříku vylezl do více jak třímetrové výšky a po rozbití okna se vloupal do garáže, ze které si odnesl ruční nářadí, prodlužovací a autobaterii. Celková škoda byla vyčíslena na téměř osm tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
     Stejný trest hrozí i dalšímu zatím neznámému zloději, který se vloupal do garáže v Teplicích. Dovnitř se dostal po probourání zdi, poškozený přišel o dvě stavební kolečka, křovinořez a vrtačku.
 
Krádež na diskotéce
     O mobilní telefon v hodnotě přes šest tisíc korun přišla mladá žena, která o víkendu navštívila diskotéku v Bílině. Přístroj nechala ležet na stole, čehož využil neznámý lapka, který jí v nestřeženém okamžiku mobil odcizil. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném telefonu pátrají.
 
 
Teplice, 7. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem