Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lékařem bez řádného studia?

JIČÍNSKO - Pro muže z jižní Moravy žádný problém 

Lékařem za každou cenu se rozhodl stát šestačtyřicetiletý muž z jžní Moravy
. Studovat se mu však nechtělo, a tak si k akademickému titulu pomohl jinak. Ve volných chvílích si doma zfalšoval univerzitní diplom, na základě kterého pak získal v roce 2010 živnostenský list.
 
Nutno zdůraznit, že pan "doktor" nebyl žádný troškař a množstvím titulů rozhodně nešetřil. Kromě MUDr. se před jménem pyšnil tituly Mgr. a PhDr., za ním pak PhD.FESC.
 
S patřičnou vážností se pak pustil do léčení. Realizoval se v alternativní medicíně a invazivní diagnostice. Jako správný lékař také potřeboval vlastní ordinaci. Ani to nebyl pro něj žádný problém, otevřel si ji v bytě své přítelkyně v České Třebové. Poté, co se s ní rozešel, přestěhoval se do Týna nad Vltavou, kde nejdříve ordinoval u své další přítelkyně a poté si pronajal vlastní prostory. Vzhledem k tomu, že neměl téměř žádné vybavení, začal prostřednictvím internetového obchodu nakupovat od různých společností přístroje a další zdravotnické zařízení. Dodané zboží však nikdy neuhradil. Z tohoto důvodu tak dluží nejméně 30 společnostem, z nichž jedna má sídlo v Jičíně, téměř 1,4 milionu korun.
 
Mezitím, co si vybavoval ordinace, se věnoval i pacientům, které se snažil léčit. Naštěstí ani jednomu z osmi lidí, kteří se na něj obrátili, svými léčebnými metodami neublížil. V jednom případě se dokonce odvážil pacientce odebrat krev. Ta po třech neúspěšných pokusech pochopila, že není v těch nejlepších rukou, a raději ordinaci opustila.
 
Případem se velmi intenzivně zabývali jičínští kriminalisté, kterým se podařilo větší část falešným doktorem "zakoupeného" zařízení zajistit a následně předat původním majitelům.
 
Muž teď čelí obvinění z trestných činů podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny a poškození cizích práv, za což mu hrozí až osmileté vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
17. května 2012 v 13:17
Odkazy do noveho okna

vybavení ordinace

vybavení ordinace 

Detailní náhled

vybavení ordinace

vybavení ordinace 

Detailní náhled

vybavení ordinace

vybavení ordinace 

Detailní náhled

vybavení ordinace

vybavení ordinace 

Detailní náhled

vybavení ordinace

vybavení ordinace 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem