Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Léky, alkohol a vykosťovák

LIBEREC – Kriminalisté z Liberce vyšetřovali případ neshod mezi partnery, který vyústil v útok nožem. 

V sobotu 6. května kolem osmé hodiny večer byly policejní hlídky přivolány k případu fyzického napadení v Liberci.

V bytě, kde ve společné domácnosti bydlí mladý pár, došlo k vyhrocené situaci, jehož strůjcem byla 36letá žena. Ta i přes to, že užívá léky, na které by neměla požívat alkohol, ten den stihla vypít něco přes litr a půl vína. To mělo své následky. Přítel vracející se domů z práce, v úmyslu si odpočinout v kruhu rodinném, nepředpokládal, že si zaslouženého klidu neužije. Jakmile vstoupil do bytu, okamžitě jej překvapila přítelkyně v pohrouženém stavu. Konflikt na sebe nenechal dlouho čekat. Po hlučné výměně názorů, která u páru ani v minulosti nebyla ničím neobvyklým, situace vygradovala tím, že si 36letá žena k prosazování svých názorů z kuchyňské linky vzala na „pomoc“ nůž. Její 31letý partner jakmile spatřil lesknoucí se čepel kuchyňského „pomocníka“, začal před svou partnerkou ustupovat chodbou bytu až ke koupelně. V dalším pohybu mu však zabránila pračka, na kterou narazil. První útok nožem proťal jako zázrakem pouze vzduch. Jednatřicetiletý muž se útoku vyhnul a s pomocí ručníku ve druhé ruce se mu útok povedl svést mimo tělo. Při opakovaném útoku jej však žena poranila na předloktí ruky. I přes zranění si zachoval chladnou hlavu a okamžitě pak vystrčil partnerku z koupelny. Nůž jí  ruky vypáčil a s řezným poraněním na ruce spěchal k telefonu, aby si přivolal pomoc. Během cesty k mobilu obdržel od agresivní opilé přítelkyně ještě dvě rány pěstí do oblasti hlavy a smršť nadávek. Pomoc se mu podařilo přivolat až před domem, ze kterého kvapně vyběhl. Zakrvaveného muže na zahradě spatřili sousedé, kteří přivolali rychlou záchrannou pomoc.

Za několik okamžiků přijely na místo policejní hlídky. I přes aktivní odpor se policistům podařilo 36letou útočnici rychle zpacifikovat, nasadit jí pouta a poté ji převést na obvodní oddělní. Po ošetření a provedené dechové zkoušce, jejíž výsledek pro značnou opilost ženy nebylo vůbec snadné provést, byla 36letá útočnice umístěna do policejní cely. Nadýchala téměř dvě promile alkoholu.

S poraněným předloktím a tržnou ranou pod okem, bez ohrožení na životě, se 31letý muž po ošetření vrátil zpět do bytu k ratolesti spící v pokojíčku.

Policisté 36letou ženu obvinili ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za což jí v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let.

 

16.5. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem