Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Léky se mu platit nechtělo

NÁCHODSKO – Tak si je vzal z pultu a odešel 

policie-znak na košiliIlustrační foto/Policie ČR
Podivného zákazníka měli v pondělí 1. 8. 2016 v jedné z náchodských lékáren. Do obchodu přišel nevábně vypadající muž a objednal si jedno balení Ibalginu. Lékárnice položila krabičku s léčivy před něj na pult a vyzvala muže k zaplacení padesáti korun.

Ten vedle položil peněženku a látkový pytlík se slovy, že špatně vidí, ať si lékárnice vezme peníze sama. Mezitím, než lékárnice zjistila, že mužova hotovost čítá všeho všudy pouze 2 koruny, balení rozbalil a jednu tabletku hned spolkl. Když mu lékárnice řekla, že zboží nezaplatil, dal si vše do ledvinky, včetně nezaplacených léků, a odešel z prodejny.

Přivolaná hlídka  v muži bezpečně poznala v posledních třech letech několikrát trestaného nezaměstnaného bezdomovce a vyzvala ho, aby léky zaplatil. Potácející se muž, který byl viditelně pod vlivem alkoholu, což následně potvrdila i provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem 3,38 promile, se však k ničemu neměl.  Policisté je proto odvezli s sebou na obvodní oddělení, kde proti němu následně zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Šestatřicetiletý muž tak zřejmě brzo opět skonči za branami věznice, a to až na dva roky.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 8. 2016 v 11. hodin

vytisknout  e-mailem