Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lenost někdy přijde draho

NÁCHODSKO - Nechtělo se mu jít pěšky, tak si přivlastnil auto 

Z přečinu neoprávněného užívání cizí věci se bude muset zodpovídat 19letý mladík z  Broumovska, který se prostě jen nechtěl ve čtvrtek 24. ledna 2013 navečer

paragraf.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
trmácet pěšky domů. Napadlo ho proto, že se dopraví do bydliště automobilem.

Využil možnosti, že před jedním z domů v Adršpachu stál cizí neuzamčený vůz, s klíčky uvnitř. Do vozu, kterým byla starší  škodovka Forman, hbitě nasedl, nastartoval a vyrazil směrem k domovu.  Konsternovaný majitel vozu slyšel klapnutí dveří a startování motoru, a pak už jen zahlédl zhasnutá zadní světla svého do tmy ujíždějícího vozu. Naštěstí měl k dispozici ještě další auto, synovo. Oba se  společně ihned vydali neznámého jezdce pronásledovat, cestou přitom přivolali na pomoc policejní hlídku. Po pár kilometrech prchající jezdec  jízdu na ledovaté a zasněžené silnici vzdal. Na parkovišti u vchodu do skal v Teplicích nad Metují nevydržel tlak pronásledovatelů, zastavil a z auta utekl. Jenže ani rychlý ústup do tmy mu nebyl nic platný. Policisté si vzali na pomoc služebního psa a za jeho pomoci uprchlého řidiče vypátrali na silnici vedoucí k nádraží. Sice se pokoušel nejprve zapírat,  že jde od teplické sjezdovky a že nic neprovedl, ale obalamutit policisty ani služebního chlupáče neměl šanci.

Ještě téhož dne proti němu policie zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin neoprávněného užívání cizí věci a mladý muž se může dostat až na dva roky do vězení. Lenost podpořená hloupým nápadem se mladíkovi opravdu nevyplatila.

por. Mgr. Eva Prachařová
28.1.2013 v 16:00

vytisknout  e-mailem