Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lešení a vězení, to se rýmuje

DĚČÍN - Co řešili policisté koncem minulého týdne 

Dva výtečníky, kteří nedávno ve Varnsdorfu v objektu jedné firmy odcizili části lešení a pětadvacet metrů kabelu, přičemž po sobě zanechali škodu ve výši kolem deseti tisíc korun, se podařilo dopadnout policistům z místního obvodního oddělení. Krátce na to si na služebně vyslechli ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Čtyřiadvacetiletému mladíkovi tak hrozí až dvouleté vězení, o dva roky staršímu komplici díky recidivě o rok déle.
 
 
Dlouho se neradoval
 
Proslulý motocykl Babeta zmizel před několika dny z areálu jedné varnsdorfské firmy. Majiteli zůstala škoda ve výši přes čtyři tisíce korun. Lapka však vyhráno neměl. Policisté z místního obvodního oddělení mu příliš dlouhé radosti z nelegálně nabytého dopravního prostředku nedopřáli. Koncem týdne si ho našli a ve zkráceném přípravném řízení vyřešili pro krádež. Vzhledem k tomu, že ne tak dávno byl za obdobný skutek odsouzen, vykoledoval si hrozbu až tříletého pobytu za mřížemi.
 
 
Přiznání je polehčující okolnost
 
Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody si v pátek vykoledoval dvaatřicetiletý muž z Děčína. Minulý týden se totiž vloupal do zahradní chatky, kde sice nic neodcizil, ale na poničených dveřích způsobil škodu asi za pětistovku. K činu se podezřelý doznal sám, jakož i k tomu, že do stejné chatky nevnikl poprvé. Za uvedené přečiny by mohl skončit v nápravném zařízení až na tři léta.
 
 
Konflikt s rodiči
 
Řešením přestupku proti občanskému soužití a majetku zaměstnal děčínské policisty v pátek večer čtyřiadvacetiletý mladík. Po hádce fyzicky napadl svou matku a posléze počal vyhrožovat smrtí i otci. Pak rozbil televizor. Dorazivší muži zákona ho museli zpacifikovat, protože na výzvu, aby svého jednání zanechal, ne a ne reagovat. Nyní mu ve správním řízení hrozí pokuta ve výši až patnáct tisíc korun.
 
 
 
 
31. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem