Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lesní krádeže objasněny

TEPLICE - Zloději kradli železné svodnice; Kradl, pil a ujížděl... 

Lesní krádeže objasněny
     Obvinění z přečinu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si vyslechl 36letý muž, který si „přivydělával“ krádežemi železa. V polovině října letošního roku v katastru obce Dubí pomocí tažného lana vytrhl ze země svodnice, které na lesních cestách slouží k odvodu dešťové vody. Železo poté prodal do sběrny a hned další den se do lesa vrátil. Tentokrát si vzal na pomoc známého, se kterým se pomocí páčidel snažili vyrvat ze země další svodnice. Byli ale vyrušeni revírníkem a z místa činu ujeli. Další den se opět na místo vrátili a tentokrát se jim podařilo pět metrů dlouhou svodnici ze země dostat a následně prodat do sběrny. Obviněný zloděj ke krádežím používal své osobní vozidlo, které řídil, ačkoliv má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2013. Druhého lapku, který se nechal ke krádežím zlákat, obvinění teprve čeká. Oba mohou strávit ve vězení až dva roky.
 
Kradl, pil a ujížděl
     Ze spáchání přečinů krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 30letý muž. V nočních hodinách odcizil z nádrže zaparkovaného vozidla třicet litrů benzínu, vyrušila ho ale hlídka policistů. Chtěl jim proto ujet ve svém vozidle, které ale po chvíli pronásledování odstavil a pokusil se z místa utéct. Strážcům zákona ale neunikl a putoval do cely. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,42 promile alkoholu v dechu. Muži, který řídil pod vlivem alkoholu, kradl a ujížděl policistům, nyní hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zmizelo maso a máslo
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Po překonání vrat vnikl do objektu, kde z mrazáku a chladničky odcizil maso a několik kostek másla, čímž oznamovatelce způsobil škodu ve výši přes 800 korun. Ve vedlejší volně přístupné garáži navíc zloděj poškrábal lak zaparkovaného vozidla Opel, jehož majitel vyčíslil škodu na dva tisíce korun. V případě dopadení hrozí hladovému lapkovi až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Teplice, 29. 12. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem