Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lest jim nevyšla, skončili na policii

MOST - Dvojice zlodějíčků kradla v komoře + další info 

 

Lest k vykradení komory použila dvojice stejně starých 31letých výtečníků, K domu se vydali s vymyšlenou otázkou, kterou chtěli zjistit, zda jsou majitelé vytipované místnosti doma. Jeden z nich zazvonil na byt a ženě, která mu otevřela, předestřel svůj výmysl. Jen co zaklaply dveře bytu, sešel po schodech a ujal se role hlídače. Jeho komplic se mezitím věnoval věcem v komoře. Vynést však stihl pouze jízdní kolo a houpačku. Ani jeden z nich netušil, že už jsou v tu chvíli v podezření. Když vcházeli do domu, shodou okolností si jich všiml manžel oslovené ženy a zároveň spolumajitel vytipované komory. Ten zrovna odjížděl pryč. Během chvíle mu však telefonovala jeho manželka a řekla mu zážitek s podivným dotazem. Muž se okamžitě vrátil. A udělal dobře. Jeden zlodějíček právě vycházel z jeho komory. Po zadržení pachatel putoval s přivolanou policejní hlídkou na služebnu. Jeho kamarád skončil na policii o něco později, ještě před příjezdem strážců zákona totiž ze vchodu odešel. Nyní si již oba od policistů vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Případem se ve zkráceném přípravném řízení zabývá mostecké obvodní oddělení.


 

Policisté vykázali dalšího násilníka

Bydliště musel na deset dnů opustit 53letý muž. Rozhodli o tom policisté. Vinu si však na tom nese Mostečan sám. Podle zjištění již dva roky slovně a fyzicky napadal manželku. Ta se nyní rozhodla, že již nebude násilné jednání svého muže snášet. Po incidentu, ke kterému došlo v těchto dnech, celou věc oznámila policistům. Ti to šetří jako přestupek proti občanskému soužití. To, jestli muž vykázání z bytu neporušuje, bude ze strany strážců zákona kontrolováno.


 

Nedbal na rozhodnutí úřadů

Rozhodnutí úřadů nebere příliš vážně 39letý Mostečan. Zjistili to dopravní policisté. Ti muže kontrolovali coby řidiče vozidla značky Renault a tím vyšlo najevo, že má vysloveny dva zákazy řízení, litvínovským městským úřadem a mosteckým magistrátem. Za volant by tak měl usednout až v dubnu roku 2013. Od policistů si za své nezodpovědné počínání převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Zloděje zaujala porcelánová zvířátka

Porcelánové figurky zaujaly neznámého zloděje. Ze zahrady u rodinného domu na Mostecku jich ukradl šest kousků. Jednalo se o napodobeniny různých zvířat. Hodnota porcelánu byla poškozenou vyčíslena na 2.500 korun. Případ šetří obrničtí policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Zloděj navštívil cizí garáž

Cizí garáž na Litvínovsku navštívil neznámý zloděj. Poškozený díky němu nyní postrádá hokejovou výstroj a sadu zimních pneumatik. Hodnotu věcí si vyčíslil na částku 6.600 korun. Případem se zabývá hamerské obvodní oddělení.


 

Věci v autě přilákaly lapku

Deset minut stačilo neznámému lapkovi k vlastnímu obohacení. Toho přilákaly volně odložené věci na zadním sedadle ve Felicii. Přivlastnil si batoh a brusku. Majitel škodu včetně poničení auta vyčíslil na 4 tisíce korun. Po pachateli pátrají mostečtí policisté.


 

Vandal poškrábal Golfa

Poškrábání laku vozidla značky Golf šetří mostecké obvodní oddělení. Na svědomí to má neznámý vandal. Ten rýhou po obvodu auta způsobil majiteli dvacetitisícovou škodu. V případě dopadení mu hrozí postih za přečin poškození cizí věci. K události došlo v Hutnické ulici.


 

Z auta zmizela navigace

Z vozidla značky Škoda Octavia zmizela navigace. Podle uživatele auta, které stálo zaparkované v Partyzánské ulici, si tím kdosi neznámý přisvojil věc za téměř 8 tisíc korun. Násilným vniknutím se škoda navýšila o další tři tisíce. Policie po lapkovi pátrá.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 9. listopadu 2011


 


 

vytisknout  e-mailem