Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Let it Roll bez větších problémů . . . ale odhalil podnapilé i pod vlivem drog.

KRAJ/Nymbursko - V Milovicích na Nymbursku se o víkendu konal hudební festival. 

V Milovicích na Nymbursku se uplynulý víkend konal jeden z největších drum and bassových festivalů na světě, na který se každoročně sjede až 25 tisíc účastníků.  

Letošní festival se mohl konat na základě zmírnění protiepidemiologických opatření ministerstvem zdravotnictví, a to za dodržení pevně stanovených podmínek, tedy i s ohledem na počet návštěníků, který byl u venkovních produkcí stanoven do sedmi tisíc účastníků. 

V souvislosti s konáním festivalu připravila bezpečnostní opatření i středočeská policie, do kterého byli zapojeni policisté z pořádkové a dopravní služby Územního odboru Nymburk, dále pak kriminalisté, psovodi, jízdní policie, policisté z Odboru cizinecké policie, či z Odboru mezinárodních vztahů KŘP Středočeského kraje. Situaci na festivalu monitoroval ze vzduchu i policejní dron. K dispozici byl přímo na místě i mobilní Pol Point, který mohli účastníci využít v rámci konání festivalu každý den až do půlnoci a oznámit události, které nesouvisely s ohrožením života či zdraví, kdy je prioritní kontaktování linky tísňového volání 158. 17

S policisty spolupracovali přímo na festivalu i odborníci z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, kteří disponují nejmodernějším zařízením k vyhodnocování neznámých látek. Toto zařízení dokáže během několika chvil vzorek zanalyzovat a rozpoznat konkrétní chemické složení. 

Pro zrychlení dokumentace protiprávního jednání, zejména v souvislosti s požitím alkoholu a zneužitím dalších psychoaktivních, či návykových látek, bylo v místě pořádání festivalu i mobilní "zdravotnické zařízení", které v případě potřeby provádělo odběry biologického materiálu.

Policisté, kterých se v rámci celého víkendu vystřídaly v opatření bezmála dvě stovky, řešili na festivalu jednu krádež stanu a pak zejména přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a přestupky a trestné činy související s alkoholem a zneužívám drog.12

Během celé akce zkontrolovali 2 950 osob a 1 446 vozidel. Od pátku do neděle udělili 62 blokových pokut za bezmála 20 tisíc korun, odhalili 18 přestupků v souvislosti s řízením pod vlivem alkoholu (do jedné promile), v 17 případech sdělili kontrolovaným účastníkům podezření z trestného činu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", ve dvou případech podezření z trestného činu "Držení omamých a psychotropních látek a jedů", v jednom případě pak podezření z trestného činu "Maření výkonu úředního rozhodnutí". Dále řešili bezmála tři desítky přestupkových jednání v souvislosti s držením návykových látek. Více jak dvěma desítkám motoristů zadrželi řidičské průkazy a v rámci 18 kaucí vybrali částku téměř 140 tisíc korun.

Běhm festivalu využili někteří z návštěvníků i Pol Point. Policisté přijali tímto novým alternativním způsobem oznámení o ztrátě peněženky s doklady a řešili dva dotazy související s možností podstoupení testu na alkohol a návykové látky.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
9. srpna 2021
 

vytisknout  e-mailem