Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Let It Roll v Milovicích je v plném proudu . . .

NYMBURK - Probíhá největší hudební festival na světě. Policisté jsou také v plném nasazení a netolerují žádné přestupky či protiprávní jednání. 

Až šedesát tisíc návštěvníků očekávají organizátoři letošního ročníku největšího hudebního drum & bass festivalu ve světě Let It Roll. Již od středy, oficiálního zahájení, kontrolují najíždění příznivců a návštěvníků festivalu na milovické letiště, kde se tato hudební akce koná, desítky policistů. Po celou dobu akce, tedy až do neděle, se budou akci věnovat policisté z dopravní služby, pořádkové, cizinecké policie, ale psovodi, či kriminalisté.

Zaměřovat se budou na zajištění veřejného pořádku, bezpečnost v dopravě, dopravní obslužnost, správné parkování, dodržování dopravního značení a v neposlední řadě také na řízení pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Na místě je k dispozici plně funkční operační středisko, které přijímá události právě z této akce, návštěvníci pak mohou, tak jako v minulých ročnících, využít i mobilní Pol Point. Jakoukoliv událost tak mohou oznámit bez toho, aby festival opouštěli, ale přímo v místě.

Jednou z priorit kontrol policistů je netolerance k návykovým látkám, a to jak k alkoholu, tak i drogám za volantem. K odhalování těchto látek u přijíždějících, ale i odjíždějících řidičů či řidiček, mají policisté přímo na místě k dispozici potřebné prostředky, které toto pochybení motoristů odhalí přímo na místě. Kromě nemalého počtu prostředků k detekci alkoholu, tzv. Drägerů mají k dispozici také speciální přístroj DrugTest 5000 k okamžitému vyhodnocení psychoaktivních látek.

Do dnešního rána, kdy policisté zkontrolovali přes 1 400 osob a téměř šestnáct set vozidel, udělili již v dopravě přes stovku pokut, za něž zaplatili přestupci v příkazním řízení přes 300 tisíc korun. Dále udělili 9 kaucí za téměř sto tisíc korun, řešili na sedm desítek případů kvalifikovaných jako přestupek za držení psychoaktivních látek a bezmála dvě desítky případů kvalifikovaných jako trestný čin. Dále řešili sedm řidičů za alkohol za volantem do jedné promile (kvalifikováno jako přestupek) a jednoho řidiče pak za hodnotu přes jedno promile pro trestný čin. Více jak desítka motoristů přišla o své řidičské průkazy.

V současné době je na místě, podle odhadů, více jak šestnáct tisíc vyznavačů techno hudby.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
4. srpna 2023

vytisknout  e-mailem