Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Letecká služba pomáhala při záchraně života

Jen za únor tři úspěšné akce. 

Hned tři úspěšné akce v průběhu jednoho měsíce mají za sebou příslušníci Letecké služby Policie ČR. Dne 7. února se posádce vrtulníku podařilo najít pohřešovanou čtyřicetiletou ženu. Žena se zranila při jízdě na běžkách. K její lokalizaci pomohl i mobilní telefon pohřešované, díky kterému jsme určili oblast pátrání. Běžkařku se podařilo najít během dvou hodin. Podchlazenou a se zlomenou rukou ji záchranáři převezli do nemocnice. Pátrací akce se kromě letecké služby zúčastnilo ještě devět policistů z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Hned další týden, přesně 11. února v době od 15:20 do 16:45 hod., byl nasazen vrtulník Letecké služby Policie ČR k pátrání po duševně nemocném devětačtyřicetiletém muži ze Znojemska. V onen den muž odešel z domu už v deset hodin dopoledne a vzhledem k tomu, že trpí depresemi a rodině se neozýval, byla zde důvodná obava o jeho život. Pohřešovaného muže se díky posádce vrtulníku letecké služby podařilo najít v lese. Muž byl zraněn, ale mimo ohrožení života. Jeho stav si vyžádal hospitalizaci. Pátrací akce se tehdy zúčastnily další tři desítky policistů.

Ve čtvrtek 19. února byla za necelé dvě hodiny díky policejnímu vrtulníku vypátrána také šedesátiletá žena z Plzeňska. Žena z místa bydliště odešla kolem deváté hodiny ráno, svým příbuzným oznámila, že chce spáchat sebevraždu. Široké okolí na Plzeňsku prohledávalo čtyřicet policistů společně s dobrovolnými hasiči. Také v tomto případě určila místo zaměření lokalizace mobilního telefonu. Příslušníci ve vrtulníku objevili pohřešovanou ženu poblíž místního fotbalového hřiště. Žena byla v bezvědomí. Její život se podařilo zachránit díky včasné pomoci záchranářů.

Za rok 2014 se Letecká služba Policie ČR účastnila téměř 170 pátracích akcí.

plk. Ing. Jana Macalíková
20.2.2015

vytisknout  e-mailem