Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Letenky zaplatili dvakrát

MOST - Na podvodníky narazilo dvacet zájemců o levné letenky; Chtěl se vyhnout srnce, zdemoloval auto 

 Mostecká policie šetří oznámení podvodného jednání při nákupu levných letenek. Jedenáct osob bylo pravděpodobně podvedeno zatím neznámou ženou zastupující fiktivní cestovní agenturu s exotickým názvem CK Adnan Al Madani Travel Agency, kterou si zástupce těchto 11 osob vyhledal na serveru, když pátral po levných letenkách do Jakarty, Bali, Thajska a dalších destinací. Poté už každý zvlášť z poškozených komunikoval emailem s ženou, která měla ve slovenském jazyce zastupovat cestovní agenturu a uhradil ne zrovna levné letenky na účet fyzické osoby v nějaké zahraniční zřejmě arabské bance. Rozčarování však přišlo na letišti, kdy turisté zjistili, že i když za letenky řádně zaplatili, nemají je vůbec uhrazené. Museli si přímo na letišti zakoupit letenky nové, pokud chtěli odletět. Když následně poškození kontaktovali opět emailem ženu z cestovní kanceláře a dožadovali se vysvětlení a vrácení peněz, tato se zcela odmlčela a na emaily již nereagovala. Mostečtí policisté přijali dalších pět obdobných oznámení devíti osob, které šetří. Škody přesáhnou zřejmě částku 300 000 korun

Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na občany, kteří mají v úmyslu kupovat letenky přes různé servery nabízející výhodné slevy, aby byli při nákupu maximálně obezřetní. Mohou totiž narazit na podvodníky, kteří touto cestou okrádají slušné turisty a přilepšují si do vlastní kapsy. Policie doporučuje, aby si cestující vždy předem zjistili, zda prodejce má řádně uzavřené smlouvy s leteckými společnostmi, pro něž letenky prodává. Možná je vhodnější využít služeb známých cestovních kanceláří, které garantují solidní jednání. Policie varuje před touto agenturou a žádá další občany, kteří tuto společnost kontaktovali a objednali si levné letenky, aby se mostecké policii ozvali.


 

Kradl v provozovnách, bytě, domě i v restauraci

Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař 36letého muže z Mostu. Ten měl ve druhé polovině října navštívit jednu mosteckou restauraci. Tam si všiml odložené bundy, ve které měl poškozený, který odešel na WC, peníze a doklady a odcizil ji. Lapku zadržela policejní hlídka na ulici asi tři hodiny po krádeži v baru. Před policisty se dal na útěk a poté se ukryl do vchodu panelového domu. Při prohlídce u něj muži zákona nalezli už jen doklady z bundy. Tu policisté už nezajistili. Lapka ji prý daroval na ulici nějakému muži. Pachatel má na svědomí i další krádeže. Spolu se stejně starým komplicem vnikli v centru Mostu do dílny, ze které odcizili nářadí a náhradní díly sloužící k opravám chladícího zařízení, vše v hodnotě 111 tisíc korun. Na sídlišti Severní měla dvojice vniknout do skladu, kde odcizila peníze a nářadí. Obviněný se pak sám vloupal v ulici M. Alše do přízemního bytu, ze kterého odcizil tašku, ve které našel peníze, platební karty a doklady. V jiné mostecké ulici se přes otevřené okno vloupal do rodinného domku, odkud odnesl peněženku, doklady, hodinky, zlato a elektroniku, vše v hodnotě 30 tisíc korun. Na odcizenou kartu si dobil kredit na mobilu ve výši 7 500 korun. Lapkové napáchali celkovou škodu ve výši 192 000 korun.


 

Lapka vykradl auto svého příbuzného, našel v něm 35 tisíc korun

Mostecká policie zahájila trestní stíhání 41letého muže z Litvínova a obvinila ho z přečinu krádeže vloupáním. Ten se měl v měsíci září v nočních hodinách v jedné obci na Mostecku vloupat před rodinným domem do zaparkované škodovky, ze které odcizil finanční hotovost v celkové výši 35 000 korun, které našel v palubní desce. Do vozidla lapka vnikl násilím. Jak ukázalo šetření, zloděj a poškozený muž jsou příbuzní. Okradený ke stíhání pachatele dal souhlas.


 

U baru byl ve spánku okraden

Dvacetiletý mladík byl okraden v jednom litvínovském baru. Ten navštívil o víkendu časně ráno a na okamžik za barem na sedačce usnul. Toho využil zřejmě přítomný poberta a ze zadní kapsy kalhot poškozenému nepozorovaně ukradl peněženku s doklady a také mobilní telefon značky Samsung. Poškozený vyčíslil škodu na dva tisíce korun a krádež věcí oznámil litvínovským policistům.


 

Ze skládky odpadu zmizelo 150 metrů kabelu

Neznámý zloděj zavítal na skládku nebezpečného odpadu v Záluží a tam odcizil tento týden v přesně nezjištěnou dobu volně uložený elektrický kabel o délce 150 metrů. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 15 000 korun. Krádež kabelu šetří litvínovští policisté.


 

Někdo uřezal buky, habry a javory

Revírník Českých lesů při kontrole revíru v lokalitě Lipská Hora u obce Korozluky na Mostecku zjistil, že neznámý podnikavec pokácel tři buky, tři habry a dva javory. Dřevo z lesa odvezl a poškozené firmě způsobil škodu ve výši 10 000 korun. Další třítisícovou škodu zanechal soukromé osobě, kterou připravil o tři kubíky javoru. Případy krádeže dřevin šetří obrničtí policisté.


 

Nechtěl narazit do srny, narazil do stromu

Pech měl včera v podvečer řidič osobního vozidla Renault. Jel po silnici II. třídy od Komořan na Bylany, a když na vozovce uviděl stát srnku, strhl řízení, aby se jí vyhnul. Na mokrém povrchu komunikace však s vozidlem dostal smyk, vjel vpravo do silničního příkopu, kde se převrátil na střechu. Poté dopadl zpět na kola a přední částí vozidla narazil do stromu. Při nehodě 26letý řidič utrpěl lehké zranění. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn. Hmotná škoda na poškozeném vozidle činí 250 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 31. října 2012


 

vytisknout  e-mailem