Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Letní dopravní akce

Rakovnicko - Začalo nám období dovolených, a to znamená zvýšení silničního provozu. Proto během prázdnin můžeme očekávat několik dopravně bezpečnostních a preventivních akcí. Tyto akce nejsou zaměřeny pouze na řidiče vozidel, ale také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravních nehod zvlášť ohroženou skupinou. 

Do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Začátek letních prázdnin“ se zapojili i policisté ze služby dopravní a pořádkové policie z okresu Rakovník, která se konala 7. a 8. července. Tyto akce byly zaměřeny na kontrolu způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu při jízdě v jízdních pruzích, dodržování stanovené rychlosti v obci i mimo obec, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel. Policisté však svou pozornost také věnovali na dodržování všech pravidel silničního provozu.

Během dopravních akcí policisté zkontrolovali 456 vozidel, přičemž zjistili 80 přestupků a byly uděleny pokuty v celkové hodnotě 54.000,- Kč. Nejčastějším přestupkem, celkem v 41 případech, bylo porušení rychlosti, dále ve 4 případech nepoužití bezpečnostních pásů a v 7 případech to byl špatný technický stav vozidla.

Další dopravní akce na Rakovnicku se konala 4. července 2024, která byla zaměřena na kontrolu dodržování nejvyšší dovolené rychlosti při jízdě v obci a i mimo obec. Této akce se zúčastnili pouze dopravní policisté z okresu Rakovník, kteří zkontrolovali 42 vozidel. V průběhu akce bylo zjištěno 15 přestupků a byly uděleny pokuty v celkové výši 18.000,- Kč. Ve 13 případech byla porušena rychlost, v 1 případě jízda na červenou a v posledním případě špatný způsob jízdy.

A jak zvládat horké dny za volantem?

  • Určitě si nezapomeňte vzít do auta dostatek pitné vody
  • Není kam spěchat – buďte odpočatí a dělejte si přestávky
  • S mírou používejte klimatizaci, nechte vůz před cestou pořádně vyvětrat

Velkým nebezpečím je kombinace extrémně teplé počasí a únava. Vždy je dobré si pořádně rozmyslet, zda jsem schopen řídit. Stačí jen vteřina a může Vám to ovlivnit celý život.

ÚO Rakovník
10. července 2024
prap. Veronika Cafourková

vytisknout  e-mailem