Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Léto, slunce, únava, dopravní nehody

KRAJ: Nejoblíbenější část roku si bere svoji daň. 

Letní tropické teploty si často vybírají svoji daň, jako tomu bylo hned ve dvou případech v minulých dnech na dálnici D11. Kolegové z dálničního oddělení Pravy museli zasahovat při dopravních nehodách, kde hlavní roli sehrála únava, chvilková nepozornost a spánek. V těchto parných dnech to jsou velmi časté příčiny dopravních nehod.  


První dopravní nehoda se stala 25. června 2019 v odpoledních hodinách ve směru jízdy na Hradec Králové, kdy se pětačtyřicetiletý řidič Opel Vivaro nevěnoval plně řízení vozidla, pravděpodobně usnul a narazil přední částí vozidla na zadní část vozidla VW Turan. Po nárazu strhl řízení vpravo a svou cestu zakončil nárazem na silniční svodidlo. Jen o den později došlo k obdobné dopravní nehodě na D 11 ve stejném směru jízdy, při které čtyřiašedesátiletý řidič vozidla BMW zřejmě rovněž usnul a při jízdě v pravém jízdním pruhu na přímém úseku dálnice plynule přejel na nezpevněnou krajnici, kde se dostal až na pravá svodidla a skončil v silničním příkopu. 


U obou těchto dopravních nehod hrálo roli velmi teplé počasí, řidiči by měli být na svých cestách v takovýchto dnech obzvláště opatrní. Vlivem horka často přichází únava a zpomalují se reakce. Policisté proto doporučují dodržovat pitný režim a přebytečné svršky svléknout ještě před usednutím za volant, nikoli během jízdy. Pokud pociťujete únavu, vystřídejte se v řízení, a když to není možné, raději si dejte přestávku.
 

Mgr Lucie Konečná
28.6.2019, 09:30 nod.

Odkazy do noveho okna

1 foto 1

1 foto 1 

Detailní náhled

2 foto 2

2 foto 2 

Detailní náhled

4 foto 4

4 foto 4 

Detailní náhled

3 foto 3

3 foto 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem