Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lev z brány skončil v sutinách

NÁCHODSKO - Řidič dodávky zavadil o sloup historické brány 

Náchodsko
V pondělí 16. června vyjížděli dopravní policisté náchodského okresu k dopravní nehodě dodávkového vozidla do Nahořan u Nového Města nad Metují.
 
Šestapadesátiletý řidič dodávky Iveco Daily se skříňovou nástavbou špatně odhadl boční odstup od pilíře pískovcového sloupu historické brány ve zúženém místě u výjezdu z obce. Nástavbou dodávky o sloup zachytil a strhl jej. Pískovcový sloup se sochou lva na vršku se zbortil, kvádry a socha popadaly na vozidlo a na vozovku.
 
Nehoda na několik hodin zcela zatarasila průjezd obcí a ostatní motoristé museli použít objízdnou trasu podél přehradní nádrže Rozkoš. Na místo nehody přijeli i památkáři, kteří spolu s hasiči pomáhali odstraňovat zbytky zborceného sloupu a sochy z vozovky a automobilu, aby předešli dalším škodám na historické bráně.
 
 
Nahořany/Foto Policie ČR Náchod
Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 200.000 korun, poškození historické brány se podle předběžných odhadů obce a památkářů bude pohybovat okolo jednoho a půl milionu korun.
 
Dopravní policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu u řidiče dodávky, technická závada jako příčina nehody nebyla ohledáním zjištěna ani uplatněna. Řidič dodávkového vozidla vyvázl bez zranění, zraněn nebyl ani nikdo další. Nehodu policie vyřešila na místě uložením blokové pokuty řidiči vozidla ve výši 1.000 korun.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
17. 6. 2014 v 10.15 hodin

 

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

16. 6. Nahořany 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 6. Nahořany 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 6. Nahořany 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 6. Nahořany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem