Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ležel na chodníku, byl převezen na záchytku

VSETÍNSKO: Čtyřiašedesátiletý muž byl tak opilý, že nebyl schopen ani dechové zkoušky 

Horní Lideč - Včera krátce po poledni zavolala na obvodní oddělení do Horní Lidče osmačtyřicetiletá žena, že na chodníku v téže obci leží muž. Toto oznámení se skutečně potvrdilo. Na chodníku v těsné blízkosti hlavní silnice spal muž. Zasahující policisté se s ním pokusili navázat kontakt. Ovšem už při prvních jeho slovech a také nekoordinovaných pohybech bylo hlídce zcela jasné, že muž na zemi neleží v důsledku zranění, ale že je pořádně posilněný alkoholem.

I když dorozumívání se silně opilým mužem  bylo obtížné, byl při vědomí. Policisté opilce srozuměli s tím, že je musí následovat na služebnu. Důvodů bylo hned několik. Jednak to, že alkoholem opojený muž bezprostředně ohrožoval svůj život tím, když "odpočíval" v těsné blízkosti komunikace,  svým chováním mohl u ostatních lidí vzbuzovat veřejné pohoršení,  ale také to, že na chodníku byla vrstva sněhu a venku mráz.

Čtyřiašedesátiletý muž byl v takovém stavu, že nebyl schopen ani dechové zkoušky. Po provedení všech potřebných úkonů byl v odpoledních hodinách převezen na kroměřížskou protialkoholní záchytnou stanici, kde si ho převzali do péče zdravotníci. Přídavkem ho policisté podezřívají z přestupku proti veřejnému pořádku. Z toho se bude zodpovídat ve chvíli, kdy se vrátí domů.

22. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem