Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

LIBERECKO - Zloděj kovů způsobil škodu přes 100 tisíc korun

LIBEREC - Libereckým policistům se podařilo dopadnout 33letého zloděje kovů. Za krádeže s nemalou škodou mu hrozí až pět let vězení.  

Až pět let vězení hrozí 33letému muži z Liberecka, který během měsíců května a června loňského roku napáchal krádežemi kovů škody za více jak 100 tisíc korun. Největší škodu způsobil krádeží 25 metrů mosazného zábradlí, které odcizil v květnu z chodby volně přístupného domu v ulici Moskevská. V tomto případě způsobil škodu majiteli za téměř 88 tisíc korun. V červnu vnikl na Soukenném náměstí do sklepních prostor jedné z budov s úmyslem v těchto prostorách odcizit železný materiál. Odcizit se mu však nic nepodařilo, ale při svém počínání poškodil dvoje kovové a jedny dřevěné dveře, ozdobnou mříž a zámky dveří. Poškozením zařízení způsobil škodu za bezmála 22 tisíc korun.

Případ se podařilo objasnit policistům z Obvodního oddělení Liberec - Centrum. V těchto dnech proti zloději kovů zahájili liberečtí kriminalisté trestní stíhání pro přečin krádeže, kde mu díky nemalé škodě hrozí až pět let za mřížemi. Trestní stíhání probíhá na svobodě.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
5. února 2014

vytisknout  e-mailem