Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátrání dopadlo úspěšně

ČESKOLIPSKO - Díky dobré práci policie a rodiny se pohřešovaná seniorka našla v pořádku. Celou noc probíhalo pátrání. 

Ve čtvrtek 22. října 2015 přijali policisté na lince 158 oznámení z léčebny ve Cvikově o pohřešování jejich pacientky. Primářka oddělení policii sdělila, že postrádá 65letou pacientku, která odešla okolo 14:00 hodin na vycházku a z té se již nevrátila zpět. Seniorka, která je v léčebně už po několikáté hospitalizována s respiračními, srdečními a depresivními obtížemi, se podle informací z léčebny dokázala v okolí dobře orientovat, takže jí nehrozilo bezprostřední ohrožení na životě. 

Seniorka se v pozdních odpoledních hodinách ozvala své dceři mobilním telefonem, který měla u sebe. Dceři do telefonu oznámila, že je někde v lese a nemůže najít cestu do léčebny. Bohužel se dostala až do takových lesních prostor, kde ztratila signál, a tím se přerušil veškerý kontakt s ní. 

Ihed po oznámení na linku 158 policisté zahájili v místě léčebny šetření společně se psovodem. Následně bylo po 65leté seniorce vyhlášeno pátrání, na kterém se podíleli policisté ze Cvikova a Jablonného v Podještědí, psovodi a cizinecká policie s ruční termovizí. Policie se pokusila okamžitě nasadit do pátrání i vrtulník, ale to bohužel pro nepříznivé počasí nebylo možné. Hledat pomáhali i blízcí příbuzní pohřešované paní, kteří se na této akci podíleli společně s policií celou noc.

Starší ženu se nakonec podařilo najít v pátek ráno po osmé hodině v obci Rousínov u viaduktu v prostoru těžby dřeva. Jedná se o místo, které je od léčebny vzdáleno cca 2-3 kilometry. Žena byla silně promáčená, podchlazená a dezorientovaná. Při šťastném shledání se svojí dcerou této sdělila, že policejní majáky několikrát zahlédla, ale v tak těžkém terénu, unavená neměla sílu se k hlídce dostat. Z důvodu jejího zdravotního stavu byla pod dohledem své rodiny a policie okamžitě odvezena rychlou záchrannou službou do nemocnice v České Lípě.

Policie je ráda, že akce po tak dlouhém nočním pátrání byla úspěšně ukončena a samozřejmě by v pátrání pokračovala další den, na který byl objednán vrtulník, psovodi a další složky Integrovaného záchranného systému. Na místě je také vyzdvihnout rodinu ženy, která vynaložila ve spolupráci s policií při pátrání po jejich blízké maximální úsilí k tomu, aby ji našli v co nejkratším čase a hlavně v pořádku.


23.10.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

  

vytisknout  e-mailem