Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Peníze, peníze a zase peníze

LIBEREC - Oznámeno pět případů odcizených peněz. 

Policistům se nyní nakumulovala oznámení poškozených, kteří byli okradeni o peníze. Během posledních dnů bylo podobných případů nahlášeno pět.  Včera se například na policisty obrátil muž, kterého u ubytovny Chrastavská v Liberci oslovil zloděj. Z ruky mu vyrazil koženou kabelu, ta letěla do vzduchu, zloděj ji chytil a utekl. Okradený přišel o osobní věci a třináct tisíc korun na hotovosti.

K další krádeži peněz došlo včera, kolem půl čtvrté ráno. Byl okraden návštěvník herny, která se nachází v Rumunské ulici. Zloděj si vytáhl z jeho náprsní kapsy bundy, kterou měl přehozenou přes židli, jedenáct tisíc korun.

Okradení oznámila také žena, která v sobotu po poledni nakupovala v Kauflandu v Rochlici. Během vybírání potravin přišla o peněženku, kterou měla v kabelce. Vznikla jí tím škoda za čtyři tisíce korun.

Asi nejvyšší škodu způsobil neznámý zloděj ve Svijanech. Ze soboty na neděli vnikl do restaurace, odkud si následně z kanceláře, která nebyla uzamčená, odnesl tržbu v řádech několika desítek tisíc korun a stravenky.

V jednom případě ale už zná policie podezřelého. Jednalo se o případ, který se stal minulý pátek. Z restaurace Merkur zmizelo dvacet tisíc korun. Policisté již zahájili úkony zkráceného trestního řízení proti konkrétní osobě, a to proti 26 letému muži z Liberce, kterému již sdělili podezření z krádeže.

K některým popisovaným případům nemuselo vůbec dojít. Stačila větší obezřetnost a kontrola svých věcí.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem