Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj benzínu dopaden

LIBEREC - Neunikl pozornosti policistů. 

Policistům Obvodního oddělení Frýdlant se v těchto dnech podařilo objasnit šest případů újezdů bez zaplacení od benzínových čerpacích stanic, ke kterým docházelo od konce roku 2011 až do současnosti ve Frýdlantu a v Chrastavě.
K dopadení pachatele vedla policisty jednak velmi pečlivá vyhodnocovací činnost a přidal se i nezbytný kus náhody. Policista, který dostal případy na starosti, z vyhodnocování kamerových záběrů z benzínek zjistil, že neznámý pachatel čerpá pohonné hmoty do staršího typu vozidla značky VW Passat, vínové barvy s cizí státní registrační značkou. Vždy přijede k benzínce, natankuje plnou nádrž a bez zaplacení odjede. Policisté věděli, že mají co do činění s rafinovaným podvodníkem, ale ten jim stále unikal. Náhoda tomu chtěla, že při jedné kontrolní činnosti, bylo hledané vozidlo spatřeno a následně zastaveno.
Pachatelem je 30-letý cizinec, který provozovatelům benzínek odcizil 220 litrů benzínu Natural 95, za který nezaplatil částku 6 000 Kč.
Muž je v současné době řešen ve zkráceném přípravném řízení, kdy je podezřelý ze spáchání přečinu ,,krádeže“, za což může být potrestán odnětím svobody v trvání až dva roky.

por.Mgr.Ludmila Knopová
13. února 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem