Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklista skončil v nemocnici

HRÁDEK N/N - Na jízdním kole havaroval v neděli před polednem 27letý muž z Hrádku nad Nisou. Z místa ho odvezli záchranáři do Krajské nemocnice Liberec. 

NEHODA CYKLISTY
V neděli před polednem havaroval na jízdním kole 27letý muž z Hrádku nad Nisou. Jel směrem od Grabštejna a zřejmě se dostatečně nevěnoval řízení a čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Kromě toho, že si poškodil kolo, se také zranil. S poraněním rukou, nohou a břicha jej převezli záchranáři do Krajské nemocnice Liberec, kde se podrobil vyšetření. Jeho zranění byla předběžně kvalifikována jako lehká. Výsledek dechové zkoušky na alkohol byl u zraněného cyklisty negativní.

O VÝMOL SI POŠKODIL AUTO, MĚL ALE POZITIVNÍ DECHOVOU ZKOUŠKU
Krátce před půl dvanáctou polední, rovněž v neděli, řešili dopravní policisté nehodu v ulici Česká v Liberci. Řidič VW Passat jel od ulice Holubova směrem ke kruhovému objezdu, přičemž vjel do neoznačeného výtluku a poškodil si auto. Na podobné nehodě by nebylo nic zvláštního, pokud by za volantem seděl střízlivý řidič. Bohužel, tento řidič, jak doznal policistům po provedené dechové zkoušce, den předtím konzumoval alkohol a projevil se u něho zbytkový alkohol. Policisté mu naměřil 0,2 a při následných dvou dechových zkouškách 0,47 promile alkoholu.  Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal již ani odběr krve. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali mu další jízdu a v neprospěch řidiče ještě zjistili, že mu 15. května tohoto roku vypršela technická kontrola vozu. Tato banální nehoda, při níž vznikla na autě řidiče škoda za pět tisíc korun, pouze dokládá, že jedna nepříjemná náhoda, kterou ani nezaviníme, může odhalit další problémy, mnohem větší, které nám zasáhnou do života.

VÁŽNÁ NEHODA V PERTOLTICÍCH
Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli dvacet minut po nedělní druhé hodině odpoledne k vážné dopravní nehodě, která se stala v katastru obce Pertoltice. Řidič vozu Nissan Primera jel směrem na Habartice, a na zhruba 215 kilometru  - na přímém úseku vozovky - vjel mimo komunikaci a čelně narazil do stromu. Ve vozidle cestovali manželé (cizinci) se dvěmi nezletilými dětmi, které byly usazeny v dětských zádržných systémech. Zranění utrpěla celá osádka vozu. Manželé byli ošetřeni ve frýdlantské nemocnici, kam je z místa nehody převezla sanita ZZS Libereckého kraje, jedno z dětí bylo letecky transportováno do nemocnice v Motole, druhé do Ústí nad Labem.
Proč k nehodě došlo a jaké byly její okolnosti nyní dopravní policisté zjišťují. Na autě vznikla škoda za sedmdesát tisíc korun.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
20. 5. 2013

vytisknout  e-mailem