Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Měď je zřejmě stále v kurzu

LIBEREC - Během páteční noci odcizil neznámý pachatel v ulici Beskydská z objektu Střední odborné školy měděné žlaby a plechy. Ve Vratislavicích odcizil z rodinného domu okapy. 

Měď je zřejmě stále v kurzu. Dokazuje to případ krádeže měděných plechů a okapových žlabů z objektu Střední odborné školy a Gymnázia na Bojišti. Škodu za 60 tisíc korun napáchal neznámý pachatel, který tyto plechy a žlaby odcizil během páteční noci ze střechy tělocvičny v ulici Beskydská. Policisté z Obvodního oddělení na Vápence ve věci zahájili šetření k trestnému činu krádeže, kdy po pachateli krádeže i odcizených barevných kovech nyní pátrají.

Během stejné noci se podobná krádež stala i v Libereci - Vratislavicích. Neznámý pachatel zde z rodinného domu v ulici Zavřená odcizil celkem 18 metrů měděných okapů a způsobil tak majiteli domu škodu za 15 tisíc korun. Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení ve Vratislavicích. Ti budou v rámci šetření stejně jako policisté z Vápenky prověřovat, zda neskončily měděné plechy a okapové svody v některé ze sběren druhotných surovin.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
29. července 2013

vytisknout  e-mailem