Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté si na zdloděje počkali u soudu

HRÁDEK NAD NISOU - Na konci měsíce září odcizil v restauraci v ulici Nádražní věci za více jak 12 tisíc korun. Policisté vypátrali zloděje, na kterého si počkali v budově Okresního soudu v Liberci, kam byl předvolán jako svědek k jinému případu.  

Hrádeckým policistům se podařilo v těchto dnech objasnit krádež věcí z restaurace v ulici Nádražní v Hrádku nad Nisou. Krádeže se na konci měsíce září letošního roku dopustil 40letý muž z Hrádecka. Bez užití jakéhokoliv násilí odcizil z provozovny notebook značky HP Compaq, mobilní telefon, fotoaparát, prázdný sud piva a v neposlední řadě i finanční hotovost. Celkem si odnesl věci za více jak 12 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili šetření k přečinu krádeže a aktivním šetřením se jim podařilo zjistit, kdo je pachatel. Šetřením se policisům rovněž podařilo zjistit důležitou informaci, že muž byl předvolán k Okresnímu soudu v Liberci jako svědek k zcela jinému případu, a to na pátek 6. prosince 2013. Pak už nebránilo policistům nic v tom, aby si na muže počkali v samotné budově soudu.

Muže se jim podařilo zadržet a ve zkráceném přípravném trestním řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
9. prosince 2013

vytisknout  e-mailem