Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policistům se podařilo klid a veřejný pořádek zajistit

LIBEREC - Během bezpečnostního opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním Evropské ligy UEFA se podařilo zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost na teritoriu města. 

Ve čtvrtek 20. února v Liberci na stadionu U Nisy proběhlo fotbalové utkání Evropské ligy UEFA  mezi mužstvy FC Slovan Liberec a AZ Alkmaar. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 6 523 diváků – z toho 500 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Liberec a okolí.
 
Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Své nezastupitelné místo při této akci měli i členové antikonfliktního týmu. Všem policistům zařazených do opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet i veřejný pořádek, k jehož závažnému narušení nedošlo. V souvislosti s fotbalovým utkáním nebyla páchána ani žádná trestná činnost. V rámci tohoto opatření bylo zkontrolováno 42 vozidel a více jak sedmdesát osob. Policisté v blokovém řízení udělili 39 pokut a zadrželi hledanou osobu v celostátním pátrání. Bezpečností opatření bylo tedy vyhodnoceno jako adekvátní a účinné.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
21. února 2014
  

vytisknout  e-mailem