Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Protřelého zloděje vypátrali dopravní policisté

LIBERECKO - V policejní cele s podnětem na vzetí do vazby skončil v tomto týdnu 31 letý zloděj, kterého ve středu v ranních hodinách dopadla v Liberci dvoučlenná hlídka dopravních policistů společně s psovodem a služebním psem. 

     Ve středu 2. dubna  před pátou hodinou ranní se 31 letý zloděj z Frýdlantu vloupal do soukromé firmy v Husitské ulici v Liberci, ze které odcizil kromě tří  notebooků, mobilního telefonu, fotoaparátu a trezorku s důležitými podnikovými dokumenty, i klíče od vozidla Škoda Roomster Praktik. Poté, co auto našel na parkovacím místě, naložil do něj kradené věci a odjel s ním.

     Když dvoučlenná dopravní hlídka vykonávala zhruba o dvě hodiny později dohled nad silničním provozem v Liberci, měla v tu dobu už informaci o krádeži vozidla a hledaný Roomster Praktik zaregistrovala v Kateřinské ulici,  zaparkovaný před rodinným domem. Řidič se v něm nenacházel.  Policisté na místo okamžitě povolali psovoda se služebním psem, který je zakrátko navedl na stopu pachatele, který se zdržoval v blízkosti domu, kde byl vůz zaparkovaný. Odtud se pak snažil uprchnout směrem k lesu, kam ho policisté i se služebním psem pronásledovali a kde se jim posléze také vzdal.

     Zloděje pak dopravní policisté předali do rukou kriminalistů, kteří zjistili, že má kromě středečního vloupání do firmy a krádeže auta na svědomí další rozsáhlou majetkovou trestnou činnost  po celém Liberci. Konkrétně se jedná o vloupání do soukromých firem v ulicích Nitranská, Londýnská, Topolová, Nová a Studničná. Navštívil i firmu v Liberecké ulici v Chrastavě. Za období od konce února letošního roku do doby svého středečního zadržení toho nakradl za celkem 250 000 korun.

     Díky pohotovému zásahu dopravní hlídky se podařilo všechny kradené věci z posledního vloupání  firmě vrátit, a to včetně nepoškozeného vozidla. Jednatřicetiletého pachatele už policisté v této souvislosti obvinili z přečinů krádeže, poškozování cizí věci, neoprávněného opatření platebního prostředku, neoprávněného užívání cizí věci a také maření výkonu úředního rozhodnutí, protože usedl za volant vozidla navzdory zákazu řízení všech motorových vozidel, který mu uložil liberecký magistrát a který je stále v platnosti. Vyšetřovatel pak podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby, neboť se obává, že by na svobodě ve své trestné činnosti pokračoval.

 

por. Bc. Ivana Baláková
3. dubna 2014

vytisknout  e-mailem