Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z chalupy si zloděj odnesl samé zajímavé věci

ČESKOLIPSKO - Během víkendu navštívil neznámý zloděj jednu z rekreačních chalup v Jablonném v Podještědí. Odnesl si z ní zajímavé věci za více jak 9 tisíc korun. 

Nemilé překvapení čekalo v pondělí 24. března odpoledne na majitele rekreační chaty v ulici Potoční v Jablonném v Podještědí. Ten po svém příchodu zjistil, že uvnitř jeho chalupy byla v době jeho nepřítomnosti nezvaná návštěva. Jakým způsobem se pachatel do rekreačního objektu dostal, není zatím zcela jasné. V chodbě chaty rozbil zloděj okno, kterým se dále dostal do pokoje v jejím přízemí. Z tohoto pokoje měl již zloděj volný pohyb po celém objektu. Celou chalupu prohledal a odnesl si z ní mnoho zajímavých věcí. Jejího majitele tak připravil o 2 loukoťová kola, dále o 2 loutky postav krále a královny -  o velikosti 50 cm,  o mapu České republiky z roku 1939, panenku s porcelánovou hlavou - o velikosti 50 cm, sadu džbánků, hrníčků a šálků z bílého porcelánu, sadu starožitných skleniček, sadu plechových starožitných krabiček, vyřezávaný dřevěný obraz o rozměrech 40x30 cm, ale nejen o tyto starožitné věci a věci umělecké hodnoty. Odnesl si i televizor, settopbox, reciever a v neposlední řadě jeho zájmu neunikla i vzduchovka zn. Slavia. Majiteli chalupy způsobil škodu za více jak 9 tisíc korun. Zloděj musel chalupu navštívit zřejmě během uplynulého víkendu, neboť majitel v ní byl naposledy v pátek kolem třetí hodiny odpoledne a při svém odchodu ji řádně zabezpečil.

Po neznámém pachateli a odcizených věcech nyní pátrají policisté z obvodního oddělení v Jablonném v Podějštědí. Ti případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě jeho dopadení až tříleté vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
26. března 2014

vytisknout  e-mailem