Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2.AKTUALIZACE - Srážka dodávkového vozu s mužem

LIBEREC - Záchranáři resuscitují chodce, který se dnes ráno střetl s autobusem.  

Z šetření dopravních policistů vyplývá, že k nehodě mělo dojít následujícím způsobem: řidička dodávkového vozu VW Transportér (v prvotním oznámení jsme přijali, že se jednalo o autobus) dostala zřejmě na mokré vozovce smyk, vjela na chodník u tramvajové zastávky "Janův Důl", kde srazila 76letého muže. Dechová zkouška řidičky dodávky byla negativní.
Policisté již nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti 76letého muže. Současně žádají o pomoc veřejnost: Přijmou informace od lidí, kteří byli svědky této tragické nehody. Veškeré poznatky a informace přijmou policisté na lince tísňového volání 158.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
9:30 hodin
______________________________________________________________

Doplňující informace
Ani po bezmála hodinové resuscitaci se muže nepodařilo zachránit a na místě dopravní nehody zemřel. Kromě dopravních policistů, kteří provádějí dokumentaci dopravní nehody, vyjeli na místo tragické události i kriminalisté, kteří se budou událostí zabývat.  

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
7:50 hodin
_________________________________________________________________

Aktuální a prvotní informace
Dnes ráno, krátce po půl sedmé, se stala vážná dopravní nehoda na Hanychovské. V místě zastávky "Janův Důl" došlo ke střetu autobusu s chodcem. O nehodě se dozvěděli policisté od Zdravotnické záchranné služby, která učinila oznámení na linku 158. Záchranáři jsou na místě a snaží se muže (podle odhadu věk asi kolem sedmdesáti let) resuscitovat. Podle zatím prvotních informací mělo k nehodě dojít zřejmě ve chvíli, kdy muž přecházel vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce. Zda tomu tak skutečně bylo budou zjišťovat policisté, kteří jsou rovněž na místě nehody. Nyní veškeré úsilí záchranářů směruje k oživování muže.

V průběhu dne bude informace doupřesněna.

18. 6. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem