Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po 58letém muži pátral i vrtulník

JABLONECKO, SEMILSKO - Ve čtvrtek od dopoledních hodin pátrali jablonečtí a semilští policisté po 58letém muži. Pátrací akce měla šťastný konec. 

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách oznámila na linku 158 pracovnice Městského úřadu v Semilech, že mají obavu o 58letého pána ze Semil, který se již tři dny nezdržuje doma. Tuto informaci přišel na městský úřad sdělit nevlastní syn pohřešovaného. Ten uvedl, že otec odešel dne 16. května 2017 bez udání důvodů z místa trvalého bydliště a do současné doby se nevrátil, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Mobilní telefon sice vyzvání, ale hovory nepřijímá.   Již v minulosti byl muž z důvodu psychických problémů v péči lékařů a v minulosti vyhrožoval sebevraždou. 

Do pátrací akce byly nasazeny téměř dvě desítky policistů včetně policejních psovodů z Jablonecka a Semilska a dále také strážníci Městské policie z Železného Brodu.  Policisté okamžitě provedli prověrky veškerých míst, kde by se mohl muž zdržovat či pohybovat, u rodinných příslušníků, u kamarádů, v restauaračních zařízeních, na vlakových a autobusových nádražích, ale i v nemocnicích. Policisté provedli i kontrolu železniční trati ve směru Líšný - Železný Brod a předali informaci strojvedoucím a zaměstancům Českých drah. Všechny provedené prověrky byly zatím negativní. V odpoledních hodinách byl na pátrací akci přizván vrtulník Letecké služby Policie ČR, a to s ohledem k možnému ohrožení života osoby.

I tato pátrací akce, v tomto týdnu na Jablonecku již druhá, měla šťastný konec. Po několika hodinách, krátce před devátou hodinou večer,  byl muž vypátrán za pomocí zaměření vrtulníkem letecké služby v Železném Brodě v lesním prostoru, kde seděl na lavičce. Muž byl v pořádku bez zranění. Policisté muže předali do péče lékařů.
 

19.5.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem