Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Předjížděl tam, kde neměl, a navíc policejní hlídku

LIBERECKO - V neděli 29. ledna 2017 krátce po poledni řidič Renaultu jel po silnici I. třídy č. 35 ve směru na Hrádek nad Nisou. Nejen, že měl zákaz řízení, ale dopustil se hned několika přestupků. 

Drzost některých řidičů nezná mezí. O tom se přesvědčila na vlastní oči policejní hlídka libereckých dopravních policistů v neděli 29. ledna 2017. Policisté vykonávali právě dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na silnici I. třídy č. 35 na úseku Liberec - Hrádek nad Nisou. S vozidlem pro skrytý dohled v civilním provedení a s radarovým zařízením na měření rychlosti prováděli měření nejvyšší dovolené rychlosti. Krátce po poledni hlídku v úseku u odbočky na obec Václavice předjelo osobní vozidlo Renault Megane, bílé barvy, Řidiči Ranaultu vůbec nevadilo, že je v daném místě dopravní značkou zákaz předjíždění. Navíc jel vyšší rychlostí, než je v daném úseku dovoleno. Na úseku, kde je nejvyščí dovolená rychlost 90 km/h. jel 111 km/h. 

Když policisté řidiče zastvili a kontrolovali jeho osobní doklady a doklady potřebné k řízení motorového vozidla, zjistili, že  se jedná o cizince žijícího v České republice a také že za volantem neměl co dělat, neboť není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou ze skupin. Magistrátem města Liberec má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel platný až do prosince roku 2017. Řidič tak skončil na policejní služebně obvodního oddělení Hrádek nad Nisou. Hrádečtí policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Po provedených úkonech trestního řízení byl muž propuštěn na svobodu. 
 

30.1.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem