Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vandal po sobě zanechal nemilý vzkaz

LIBEREC - Vzkaz v podobě vyrytého znaku na přední kapotě našel majitel vozidla Audi o uplynulém víkendu. K poškození vozidla došlo v ulici Charbinská. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka hned dvě oznámení o poškození vozidel.
První případ se stal během noci  z pátka 1. září na sobotu 2. září v ulici Charbinská. Neznámý vandal se na jedné ze zahrad u domu "vyřádil" na osobním vozidle Audi A6. Na majitele vozidla čekal na přední kapotě nemilý vzkaz v podobě vyrytého znaku dámského přirození. Dále vandal na bocích vozidla vyryl nepravidelné vlnovky, ohnul rohy předních nárazníků ven od kapoty a dále vmáčkl oba přední světlomety do karoserie vozidla. Majiteli auta tak vznikla předběžná škoda ve výši 80 tisíc korun.

Druhý případ poškození vozidla řešili policisté v ulici Jáchymovská o den déle. Ze soboty na neděli poškodil neznámý pachatel před domem zaparkované vozidlo Mercedes, u kterého ulomil zpětné zrcátko a jiného vozidla tovární značky Opel si dále odnesl přední i zadní registrační značku. Zde vznikla škoda na vozidlech ve výši 15 tisíc korun.

Policisté již v obou případech zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci a po pachateli či pachatelích nyní pátrají. Během šetření budou také zjišťovat, zda za poškozením vozidel, zejména v prvním případě, nestojí nějaká osobní msta. Podaří-li se policistům objasnit, kdo za poškozením vozidel stojí, hrozí pachateli  u obou případů  jednoletý trest odnětí svobody.
 

5.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem