Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Liberečtí kriminalisté dopadli zloděje aut

LIBEREC - Třicetiletý muž odcizil dvě osobní vozidla, v Kladně a v Liberci, přestože se nedávno vrátil z vězení. Soudce jej poslal do vazby.  

Libereckým kriminalistům z 2. oddělëní obecké kriminality se podařilo v těchto dnech dopadnout muže, který má na svědomí dvě krádeže vozidel a který byl již v minulosti za krádeže soudně trestán. Jedná se o 30letého muže pocházejícího z Liberecka.  Okresním soudem v Liberci byl v posledních třech letech odsouzen za krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si již v uplynulém roce odpykal. Výchovný efekt však pro něj tento typ trestu zřejmě neměl, neboť se již na konci dubna letošního roku zmocnil v Kladně osobního motorového vozidla Audi A4 Avant, červené barvy. Uvedené vozidlo později prodal.

Pouhých pár dní po této krádeži si vyhlédl vozidlo v Liberci, v ulici Husova. Zde se zmocnil osobního vozidla Škoda Octavia, červené metalické barvy. Majitel Škodovky přišel mimo vozidla také o příslušenství uvnitř, zejména o dvě dětské autosedačky, bavlněné deky a nebo také o vzorník podlah. Vozidlo odcizil v dopoledních hodinách a ještě téhož dne odpoledne jej prodal 35letému muži pocházejícího z Jablonecka. I tento muž nevyšel z celé situace bez trestu. Kriminalisté jej stíhají pro přečin podílnictví, neboť muž při koupi vozu dobře věděl, že pocházelo z trestné činnosti. Kriminalisté následně vozidlo našli při provedené  prohlídce jiných prostor a pozemků a zajistili jej.

Krádežemi vozidel 30letý muž napáchal škody za téměř 160 tisíc korun. Kriminalisté zahájili proti 30letému muži trestní stíhání pro přečin krádeže, za který mu vzhledem ke způsobené větší škodě hrozí až pětileté vězení. Vyšetřovatel podal zároveň soudu podnět na vzetí muže do vazby, kdy soudce tento návrh akceptoval a muže poslal do vazby. Trestní stíhání druhého muže pro podílnictví je vedeno na svobodě, kde bude čekat, jaký trest mu uloží soud. Za podílnictví mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

 

 

26.5.2015
Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem