Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Liberečtí kriminalisté objasnili několik krádeží vloupáním v Liberci

LIBEREC - Celkem třináct krádeží vloupáním v Liberci má na svědomí 30letý muž z Chrastavska. Krádežeme napáchal škody za téměř půl milionu korun.  

Úspěšní byli počátkem nového roku liberečtí kriminalisté. Těm se podařilo objasnit hned třináct krádeží vloupáním, kterých se v samotném městě Liberci dopustil 30letý muž z Chrastavska. Tyto krádeže má muž na svědomí již od konce roku 2012, ale nejvíce jich napáchal zejména v druhé polovině roku 2013 a jednu krádež dokonce počátkem letošního roku.

Muž se vloupal do různých objektů zejména skladů a firem, ale nejčastěji se objektem jeho zájmu stávaly prodejny, restaurace a bary převážně v centru města. Rozmanitost prodejen, které si ke svým krádežím vybíral byla velká. V jednom případě se vloupal do klenotnictví, jindy zase do prodejny počítačů a nakonec navšívil i prodejny tabáku. Mezi restauracemi, které navštívil byly: Black Horse na Nerudově náměstí, Chicago Grill v ulici Na Perštýně, bar Šnek v ulici Široká, restaurace Kojot v ulici Nákladní a restaurace Versus v ulici Nádvorní. Do poslední ze jmenovaných se pokusil muž vloupat přímo poslední den v roce 2013 v dopoledních hodinách, kdy tento jeho pokus byl neúspěšný. Na místo činu se však vrátil ještě jednou, a to počátkem ledna letošního roku. V tomto případě se mu vloupání zdařilo a z restaurace si tak odnesl 9 kusů lahví prémiového alkohoolu v celkové hodnotě téměř 80 tisíc korun. Další nepatrnou škodu 35 tisíc způsobil na poškozených dveřích restaurace. Za zmínku jistě stojí i objasněný případ vloupání do prostor lékárny Klášter v ulici Klášterní, kde počátkem listopadu loňského roku odcizil zboží za bezmála 63 tisíc korun.

Škody, které krádežemi muž napáchal nebyly příliš malé, celková škoda dosáhla částky téměř půl milionu korun. Z objektů, které muž navštívil, si odnášel různé věci. V restauracích ho převážně zaujal alkohol, potraviny a peníze, v prodejnách tabáku cigarety, časopisy, v prodejně klenotnictví hodinky a v prodejně počítačů výpočetní technika.

V těchto dnech liberečtí kriminalisté zahájili proti muži trestní stíhání pro přečiny "Krádeže a "Poškození cizí věci", kde mu vzhledem k vysoké škodě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zároveň podal návrh, aby byl obviněný vyšetřován vazebně a nyní bude záležet na soudu, jak v této věci rozhodne dále.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 07, 725/900210
24. ledna 2014

vytisknout  e-mailem