Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté muže zadrželi na střeše domu.

BŘECLAVSKO: Lidé si mysleli, že po střechách běhá kominík.  

Novosedly - Poměrně netradiční cestu k útěku zvolil pachatel, kterého dnes zadrželi policisté na střeše rodinného domku. Celá událost se začala odehrávat kolem poledne v obci Novosedly. Všímavý soused zaregistroval, že se do vedlejšího domu vloupal nenechavec. Tomu se podařilo vniknout na dvůr a následně rozbít vchodové dveře. Pak se dostal dovnitř a zajímal se hlavně o potraviny. Potřebné věci naskládal do tašek, ale cestu zpět jednoduchou neměl. Soused přivolal majitele a následně věc oznámili policii.

Hlídka okamžitě vyjela na místo, aby prověřila nahlášenou událost. Zloděj vycítil, že situace pro něj není zrovna nejpříznivější, a tak se rozhodl utéci na střechu. Ovšem jeho snaha byla marná. Kolegové ho začali pronásledovat a vylezli za ním. Ukryt za komínem nebyl tím nejlepším řešením. Při zadržení mu policisté nasadili pouta a pak jen čekali, až dorazí hasiči s plošinou, aby měl zajištěnou bezpečnou cestu na zem.
Celá akce dopadla dobře a hlavně bez zranění.  Muž nyní pobývá na policejní stanici, kde se mu věnují kolegové z kriminální služby.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 28. března 2014
Novosedly.mp3
 

vytisknout  e-mailem