Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lidské hyeny okrádají seniory

MOST - A vymýšlí si neuvěřitelné historky; S ukradeným mobilem volal na erotické služby; Kvůli žárlivosti přestřelil. 

 Kamiony vjížděly do města i přes značení objížděk

Od pátku byli policisté mostecké dopravní a hlídkové služby v pohotovosti na silnicích města Mostu z důvodu demolice přemostění I/13 u nádraží ČD. Policie v souvislosti s touto akcí přijala bezpečnostní opatření k zajištění plynulého a bezpečného provozu na vytipovaných komunikacích. Hlídky v rámci dohledu na dodržování pravidel silničního provozu kontrolovaly, zda nákladní vozidla dodržují dopravní značení k objízdným trasám a zastavily desítky nákladních vozidel a kamionů. Na padesát vozidel stanovené objížďky nerespektovalo a vjelo do města. Policie řidičům těchto vozů uložila blokové pokuty za dopravní přestupky. Některé přestupky řešili muži v uniformách domluvou. Policisté také kontrolovali stav a účelnost dopravního značení a zjistili drobné nedostatky, které nyní budou řešit s krajským úřadem, tak aby informovanost řidičů byla v následujících dnech úplná a přehledná.


 

Lidské hyeny okrádají seniory, vymýšlí si neskutečné historky


Neznámá lhala seniorce, že její muž je v nemocnici

Mostecká policie zaznamenala další případy, kdy se obětí různých podvodníků stali senioři. S nechutnou historkou vyrukovala neznámá žena na 85letou důchodkyni. Minulý týden ji oslovila na ulici v Mostě a řekla jí, že její manžel upadl na schodech, je v nemocnici a nemá u sebe žádné doklady. Chtěla vědět, zda je muž seniorky pojištěn, znala ji dokonce jménem a požádala ji o doklady. Seniorka byla ze zprávy o svém muži rozrušena, sedla si na lavičku, neznámá ji uklidňovala a chtěla stále vidět její doklady. Žena vyndala z tašky peněženku a ani si nevšimla, že hbité prsty zlodějky již úřadují v její portmonce. Doma ji čekalo dvojí překvapení. Manžel ležel na kanapi a byl zcela zdráv a v peněžence jí chyběly peníze. Policie nyní pátrá asi po čtyřicetileté ženě, silnější, vyšší postavy a krátkých světle hnědých vlasů.


 

Mladá blondýna přišla s příspěvkem pro přestárlé

Jiná podvodnice okradla minulý týden 78letou ženou z Mostu. Vloudila se jí do domácnosti poté, co ji oslovila před domem okradené, která v přízemním bytě myla okna. Ženě napovídala, že je z výboru a jde zkontrolovat její domácnost a také jí nese příspěvek. Seniorka neznámou pozvala dál, ta k ní byla milá a slušná. Vyptávala se jí, zda vedení domácnosti zvládá a zda nepotřebuje pomoc. Pak předstírala telefonní hovor a klidně zašla do obýváku, kde telefonovala. Seniorka jí zatím uvařila kávu. Když neznámé sdělila, že za chvíli přijde její syn, žena rychle odešla. Před tím jí však chtěla dát příspěvek ve výši 1 000 korun, s tím, že má jen bankovku o hodnotě 5 000 korun. Paní však nechtěla měnit peníze a příspěvek odmítla. Přesto večer zjistila, že jí neznámá z vedlejšího pokoje ukradla její úspory.


 

Z důchodu mu nic nezbylo, okradla ho falešná policistka

Policie pátrá i po pachatelce, která okradla v pátek dopoledne v parku důchodce, který si přišel pro důchod. S ním pak v centru Mostu zamířil na nákup do blízkého supermarketu. Následně šel parkem u sportovní haly, kde ho oslovila nějaká žena. Tvrdila mu, že ví, že nakupoval v supermarketu a platil falešnou bankovkou. Požádala o jeho doklady a chtěla vidět i ostatní bankovky. Uvedla, že je od policie a podstrčila mu nějakou průkazku, zřejmě vlastnoručně vyrobenou. Následně muže požádala, aby na ni počkal v parku a odešla i s bankovkami. Senior však na neznámou čekal marně.

Policie v souvislosti s těmito případy upozorňuje seniory na možná nebezpečí, které představuje komunikace s cizími osobami.
 

S ukradeným mobilem volal na erotické služby

Neznámý pachatel odcizil v obci Záluží na Litvínovsku ze zaparkovaného osobního vozidla mobilní telefon. S telefonem pak provolal přes pět tisíc korun, když se dovolával na erotické linky. Poškozenému tak vznikla hmotná škoda ve výši 12 000 korun. Případ krádeže šetří litvínovští policisté.


 

Kvůli nevěře poškodil cizí auto

Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 28letému muži z jedné obce na Mostecku. Muž měl v Mostě poškodit cizí auto tím, že do něj opakovaně udeřil a kopl. Motivem jeho jednání byla žárlivost. Myslel si totiž, že ve vozidle sedí jeho přítelkyně a za volantem je nějaký muž, se kterým mu je asi nevěrná. A když otevřel dveře u vozu, čekalo ho nemilé překvapení. Za volantem seděla žena. Majitelka vozu vyčíslila škodu na částku sedm tisíc korun.


 

Slavil narozeniny a spadl do výlohy

Neslavně skončila oslava narozenin pro 22letého muže. Ten údajně minulý týden slavil narozeniny a popíjel alkohol. Při cestě kolem prodejny s květinami prý zakopl, neudržel rovnováhu a upadl přímo do skleněné výplně vstupních dveří, kterou rozbil. Na místě však nezůstal a odešel. Policie ho zastihla o pár metrů dál. Měl zraněnou ruku, kterou mu ošetřili policisté, protože lékařské ošetření odmítl. Muž skončil v policejní cele a následný den odešel se záznamem o sdělení podezření ze spáchání výtržnictví. Poškozený majitel prodejny vyčíslil škodu na částku 3 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. září 2013

vytisknout  e-mailem