Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Linkový autobus neměl na silnici co dělat

PARDUBICKO - Že by policisté při běžné kontrole zastavili linkový autobus, se často nestává. Tento se jim ale nelíbil. A věděli proč. 

Krajští dopravní policisté v minulém týdnu zažili poměrně netradiční silniční kontrolu. V úterý krátce před jedenáctou hodinou dopoledne si na silnici I/35 v obci Jaroslav všimli linkového autobusu, jehož technický stav byl už na první pohled pochybný. Jeho řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat.

Provedenou lustrací vozidla se policisté dozvěděli, že autobus nemá platnou technickou prohlídku od konce července letošního roku. Navíc se jednalo o závady na brzdách typu „C“, které jsou natolik závažné, že by mohly ohrozit bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.  

Policisté na místě u jednatřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Dále mu zakázali další jízdu.

Tři cestující dálkové linky Brno – Hradec Králové museli dále pokračovat přivolanou taxi službou, nebo po vlastní ose.

Policisté událost zadokumentovali a v uplynulých dnech oznámili jak řidiče, tak provozovatele autobusové dopravy. Řidiči u správního orgánu hrozí pokuta až 10 tisíc korun a až jeden rok zákaz činnosti. Provozovateli ve správním řízení hrozí pokuta 50 tisíc korun.

25. září 2023
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem