Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Listopadové přešlapy

DĚČÍN - Trestní zákoník byl překročen hned několikrát ... 

O zkušenost bohatší
 
RUMBURK – Fyzické napadení z letošního konce září v Rumburku skončilo sdělením podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Sedmapadesátiletý výtržník měl v místní restauraci v Jiříkovské ulici fyzicky napadnout dvojici přítomných zákazníků, jež se podle jeho slov chovala nevhodně. Svou roli zřejmě sehrál i zkonzumovaný alkohol. Strážci zákona obě strany vyslechli a zaměřili se na zjištění všech možných okolností, jež mohou napomoci k objasnění nepříjemného incidentu. Policisté nakonec hospodskou roztržku předali ve zkráceném přípravném řízení do rukou státního zástupce, který rozhodne o jejím dalším vývoji.  
 
Skončil v neschopnosti
 
VARNSDORF – I ve Varnsdorfu policisté pracovali od konce letošního září na případu oznámeného fyzického napadení ve zdejší restauraci v Zuzánkově ulici. Jeden ze zákazníků zdejšího pohostinství se chvilku po půlnoci osmadvacátého září letošního roku uchýlil k napadení jiného návštěvníka, který byl krátce po incidentu odvezen rychlou záchrannou službou k dalšímu ošetření. Vzhledem k okolnostem a délce neschopnosti se policisté rozhodli o předání prověřované události úředníkům varnsdorfské radnice, která by o přestupku proti občanskému soužití měla rozhodnout ve správním řízení.
 
Dluh ji doběhl
 
DĚČÍN – Ocitla se v pasti úvěrových podvodů. Mladá zákaznice děčínského obchodu s elektronikou odebrala ve zdejší prodejně v uplynulých měsících zboží v hodnotě necelých šestačtyřiceti tisíc českých korun. Při sjednávání úvěrových smluv uvedla nepravdivé údaje, a tak se v současné chvíli potýká s následky svých chyb. Ačkoliv jistou chvíli projevila snahu dluhy vyrovnat, stále ještě oslovené finanční  společnosti nejsou zcela spokojené. Na jejich účtech společně chybí necelých devětadvacet tisíc českých, a tak si dlužnice jednadvacátého listopadu letošního roku vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu. Zkrácené přípravné řízení vedou policisté z OOP Děčín – Město.
 
Pošlapali oplocení
 
RUMMBURK - Trojice mužů ze Šluknovského výběžku čelí zkrácenému přípravnému řízení, které vedou policisté z OOP Rumburk. Místní strážci zákona pracují na případu vloupání do kanceláře soukromé společnosti v Jiříkově. Z napadeného objektu zmizela během několika nočních hodin finanční hotovost a elektronika v celkové výši 26.250,- Kč. V případě odsouzení je přečin krádeže může připravit až o tři roky pobytu na svobodě.
 
Neklaplo to !
 
DĚČÍN - V pátek 21. listopadu dopoledne zavítal do děčínského obchodního domu zákazník z Ústí nad Labe. Svůj nákup pojal netradičně. Pod bundu uschoval pět rybích konzerv a čtyři kusy sladkých mlék. Nákup odpovídal 363,- Kč. Leč ty pokladní nepředal a raději se pokusil projít pokladnami bez zaplacení. Bystré oči zdejší ostrahy vykutáleného zákazníka zachytily a předali jej do rukou děčínských policistů. Jak se později ukázalo, nebyl to první přešlap u pokladen, a tak se nakonec nejspíš setká s přísnějším potrestáním. Zboží bylo nepoškozené vráceno zpět do regálů a neposedný filuta se tak postaral o další vroubek do svého rejstříku trestů.
 
 
Děčín, 24. listopadu 2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem